Yrkesutbildning

Diplomerad Hypnoterapeut - steg 3

Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Få mer information om utbildningen 👍

Diplomerad Hypnoterapeut - steg 3

Diplomerad Hypnoterapeut - steg 3

Fokus ligger på att identifiera problem och hitta den rätta orsaken till problemet för att kunna analysera minnerna som är knytna till känslor som ej har fått sin rätta förståelse. Dessa känslor ligger kvar obearbetade och det är viktigt att förändra känslorna i kroppen genom bearbete för att kunna lösa upp de blockeringar som skapas på grund av detta.

Vi arbetar med existenciell psykologi, med psykoanalys och psykosyntes. Fokus ligger på den kemiska processen i förändringsarbetet på den känslomässiga cellnivån i själva syntessprocessen. Att förändra negativa känslor till positiva känslor genom att hitta styrkorna som driver känslorna i grunden. Utbildningen ger hög självkännedom med mycket inspirerande kunskap.

Vi arbetar med djupavslappningstekniker och analys, visualisering, sökning av orsak och verkan, att hitta samband mellan minnen och känslorna i kroppen. Vi utgår ifrån den Existentiella psykologin för att kunna rehabilitera på den känslomässiga nivån. Under utbildningen praktiserar vi behandling och tolkning av negativa upplevelser som rädslor, fobier, sorger, begränsningar, olika problemupplevelser m.m.

Syfte

Terapeuten ska få helhetssyn i terapin med förståelse för orsak och verkan. En medveten kunskap om människors värdefulla värde och inre intelligens där feltolkningar, fel inlärda värderingar och felförståelser påverkar livet på fel sätt. En Hypnoterapeut har förståelse, kännedom och erfarenhet om den fysiska kroppens funktion samt hur känslorna är länkade till olika minnen, lagrade och ofta felkanalyserade.

Terapeutiska behandlingstekniker som är mycket effektiva när gamla vanor eller negativa tankemönster samt känslomässiga blockeringar behöver släppas. Olika situationer vi utsätts för, både positiva och negativa, medvetna och omedvetna, lagras och kan påverka vårt sätt att agera och tänka. Vi uppfattar världen utifrån de erfarenheter och information vi har lagrat i vårt undermedvetna. Hypnoterapi är en investering i ens egna psykiska hälsa, välmående och sunda utveckling.

Information från utbildningsansvarige:

"Utbildningarna är mycket spännande och inspirerande då du längtar till nästa gång. En stor glädje för oss är att 100% av alla utbildningsdeltagare hittills, tyckte att utbildningen har levererat mycket mer än vad de har förväntat sig. Hjärtligt välkommen!" 

För mer information om Diplomerad Hypnoterapeut - steg 3, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja Sadholms Akademi för psykoterapi?

Distansutbildningar

Behov på

arbetsmarknaden

Kombinera arbete med studier

Så ansöker du

Behörighet

Du ska ha genomfört utbildningarna: Friskvårdsterapeut steg 1 och Beteendeterapeut steg 2.

Ansökan

Du skickar in din anmälan på skolans hemsida. Antagning sker löpande. Antagningsbesked skickas efter att inbetald handpenning är Sadholms Akademi tillhanda. Hela utbildningsavgiften skall vara Akademin tillhanda 2 veckor innan utbildningens start.

Examen & Intyg

Diplomering sker efter inlämnande av uppgifter samt återlämning av allt utlånat kursmaterial. 100% närvaro krävs med möjlighet till tidsombokning. Det krävs 5 st. samtalstimmar under utbildningsprocessen hos diplomerad samtalsterapeut. Du blir Diplomerad Hypnoterapeut vid avslutad terminsgång!

Investering

18.000 kr x3 term. Totalt: 54.000kr inkl. moms 1,5 års utbildning. Avbetalning är möjlig via Sadholms Akademi.

Avbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar hos Sadholms Akademi. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 12 månader.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Hypnoterapeut - steg 3

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kvinna 51 år, montör
05 aug 2020

Utbildningen överträffade mina förväntningar! Det blev en fortsatt terapi för mig själv. En större uppvaknade för känslorna som kan utvecklas till sjukdom om man inte omfamnar/b...

Visa mer
5/5
Man 32 år, personlig assistent
05 aug 2020

Suverän utbildning!!! Utöver förväntningarna! Med mycket bra tekniker i mycket bra följd i rätt utveckling samt att vi fick uppleva och genomföra alla tekniker själva gav rätt f...

Visa mer
5/5
Man 43 år, personalansvarig
05 aug 2020

Mycket bra, professionellt rakt igenom! Mycket klar och tydlig kunskap med pedagogiskt upplägg. Jag har fått förståelse för mina känslor på ett mycket djupare plan, hur de har u...

Visa mer

Upplägg

Distansutbildning. Man kan arbeta heltid under hela utbildningstiden. Direktundervisning hålls online under inbokade tillfällen för teori, analys och praktik. Eget arbete i form av studier, praktik och recensioner sker på distans.

Start

  • 2023-03-20 Online Direktundervisning

Utbildning Online

Direktundervisning: Teoretisk, analytisk och praktisk utbildning med egna studier, recensioner samt praktik på distans enligt instruktioner. Online undervisning via Zoom 3 tim x 2 dagar/månad.

  • 17:00-20:00 måndagar och tisdagar
  • 17:00-20:00 måndagar och tisdagar
  • 09:00-12:00 lördagar och söndagar
Sadholms Akademi för psykoterapi

De olika utbildningsstegen

Sadholms Akademi erbjuder en komplett yrkesutbildning i fem olika steg. Tillsammans utgör delarna en grundlig presentation samt introduktion för psykoterapi – människan i sin helhet med kropp och själ. Utbildningarna hör ihop steg efter steg och grundar sig på egen upplevelse för...

Läs mer om Sadholms Akademi för psykoterapi och visa alla utbildningar.

Highlights