Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Diplomerad Beteendeterapeut -steg 2

Sadholms Akademi
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
20 veckor
Heltid/deltid
Startdatum: Utbildningsstart sker varje termin, se hemsida för mer information - Distans
Sista ansökan: Löpande antagning

Diplomerad Beteendeterapeut -steg 2

Efter den här utbildningen blir du diplomerad beteendeterapeut. Utbildningen är Steg 2 av 5 som Sadholms Akademi rekommenderar. 

Utbildningens innehåll - att förstå människor 

Beteendevetenskapligt baserad utbildning som ger en bred kunskap om att förstå människor, deras beteenden och drivkrafter. Ni integrerar steg 1 i utbildningen, dvs. användningen av olika avslappningsformer, visualisering, iscensättningar, upplevelser och erfarenheter, bildterapi, drömmar och symboler. Utbildningen ger en god förståelse om hur känslorna styr beteendet. Syftet är att ge en god inblick i den växlande rollen mellan terapeut och klient med samtalet i fokus.

Dokumentation, sekretesslagen, etik samt information om ansvarsförsäkring ingår. Kursmaterial tillkommer delvis. Kursbok går att låna från bibliotek eller från akademin.

Hjälpa klienten att identifiera sin problematik 

Syftet är att terapeuten skall ha grundläggande kunskap i psykosyntes och symbolik för att kunna hjälpa klienten att identifiera sin problematik. Utbildningen innehåller värdefull information som kan vara till nytta både på den fysiska och psykiska nivån och ger framgång både i arbetet och privat.

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker på distans och direktundervisning hålls online under inbokade tillfällen för teori, analys och praktik. Eget arbete i form av studier, egna uppgifter, recensioner och praktik tillkommer på distans. Det finns även möjlighet till fysiska träffar i Malmö, Göteborg och Stockholm tillsammans med andra elever. 

Om du vill kan du arbeta heltid under hela utbildningstiden.

Efter utbildningen 

Detta är en komplett yrkesutbildning till dig som vill öppna egen mottagning och ta emot klienter både från den offentliga och privata sektorn.

För mer information om Diplomerad Beteendeterapeut -steg 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

Du ska ha genomfört utbildningen Friskvårdsterapeut steg 1.

Ansökan

Du skickar in din anmälan på skolans hemsida. Antagning sker löpande. Antagningsbesked skickas efter att inbetald handpenning är Sadholms Akademi tillhanda. Hela utbildningsavgiften skall vara Akademin tillhanda 2 veckor innan utbildningens start.

Examen & Intyg

Diplomering sker efter inlämnande av uppgifter samt återlämning av allt utlånat kursmaterial. 100% närvaro krävs med möjlighet till tidsombokning. Du blir Diplomerad Beteendeterapeut vid avslutad terminsgång.

Kostnader

22 500 kr (inkl. moms). Hela kursavgiften skall vara akademin tillhanda senast 2 veckor innan utbildningens start. Kontakta skolan för avbetalningsupplägg eller hitta din egen avbetalningsmöjlighet via din bank eller finansbolag.

Sadholms Akademi

Sadholms Akademi

De olika utbildningsstegen

Sadholms Akademi erbjuder en komplett yrkesutbildning i fem olika steg. Tillsammans utgör delarna en grundlig presentation samt introduktion för psykoterapi – människan i sin helhet med kropp och själ. Utbildningarna hör ihop steg efter steg och grundar sig på egen upplevelse för...


Läs mer om Sadholms Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Beteendeterapeut -steg 2

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sadholms Akademi

Järntorgsgatan 12
14 413 01 Göteborg


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner.

Kvinna 35 år, personalansvarig
(5)
Väldigt lärorik, gripande, nyttig utbildning. En sann ögonöppnare! Mycket bra takt och upplägg som följer informationen på ett utvecklande sätt. Jag har lärt mig så himla mycket! En rejäl omställning! Mycket att smälta men verkligen tacksamt. Redan fått ett nytt förhållningsätt till saker, mig själv, personer och situationer. Utbildningen har AB...
Visa mer
Man 51 år ingenjör
(5)
Logiskt och fint följer fint upp steg 1 vidare till steg 2: Mycket givande, djupgående information och kunskap om hur vi utvecklar vårt beteende från tidig barndom och till vuxen ålder. Livslinjen var otroligt givande och gjorde att man fick en helikoptersyn på sig själv och de mönster man har med sig från födseln. Jag har fått möjlighet att gå ...
Visa mer
Kvinna 41 år, tandhygienist
(5)
Mycket utvecklande på djupet, med mycket bra upplägg! Jag har lärt mig jättemycket förståelse. Jag ser saker från ett helt annat perspektiv som jag har inte kunnat förstå innan. Så bekräftande! Utbildningen har verkligen uppnått mina förväntningar. Jag tar en paus och vill gärna fortsätta. Så nyfiken…
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: