Yrkesutbildning

Diplomerad Beteendeterapeut - steg 2

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Få mer information om utbildningen 👍

Diplomerad Beteendeterapeut - steg 2

Diplomerad Beteendeterapeut - steg 2

Beteendevetenskapligt baserad utbildning som ger en bred kunskap om att förstå människor, deras beteenden och drivkrafter. Vi integrerar steg 1 i utbildningen, dvs. användningen av olika avslappningsformer, visualisering, iscensättningar, upplevelser och erfarenheter, bildterapi, drömmar och symboler. Utbildningen ger en god förståelse om hur känslorna styr beteendet samt en förståelse för orsak och verkan. Syftet är att ge en god inblick i den växlande rollen i samtalen med den personliga utvecklingen i fokus. Utbildningen är teoretiskt, analytiskt och praktiskt upplägd.

Syftet

Terapeuten skall ha grundläggande förståelse i den pedagogiska psykologin med grundläggande kunskap i den existenciella psykologin, psykoanalysen, psykosyntesen och symboliken för att kunna hjälpa klienten att identifiera sin problematik. Utbildningen innehåller värdefull information som kan vara till nytta både på den fysiska och känslomässiga planet som ger god självkännedom med framgång i livet både för arbetet och privat.

Komplett yrkesutbildning till dig som vill arbeta med konkret hållbar kunskap med hälsan i fokus. Utbildningen passar för dig som är personalansvarig, för dig som vill öppna eget företag eller ha egen mottagning och ta emot klienter både från den offentliga och privata sektorn.

Efter utbildningen 

Detta är en komplett yrkesutbildning till dig som vill öppna egen mottagning och ta emot klienter både från den offentliga och privata sektorn.

Information från utbildningsansvarige:

"Utbildningarna är mycket spännande och inspirerande då du längtar till nästa gång. En stor glädje för oss är att 100% av alla utbildningsdeltagare hittills, tyckte att utbildningen har levererat mycket mer än vad de har förväntat sig. Hjärtligt välkommen!" 

För mer information om Diplomerad Beteendeterapeut - steg 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Sadholms Akademi för psykoterapi?

Distansutbildningar

Behov på

arbetsmarknaden

Kombinera arbete med studier

Så ansöker du

Behörighet

Du ska ha genomfört utbildningen Friskvårdsterapeut steg 1.

Ansökan

Du skickar in din anmälan på skolans hemsida. Antagning sker löpande. Antagningsbesked skickas efter att inbetald handpenning är Sadholms Akademi tillhanda. Hela utbildningsavgiften skall vara Akademin tillhanda 2 veckor innan utbildningens start.

Examen & Intyg

Diplomering

Sker efter inlämnande av uppgifter samt återlämning av allt utlånat utbildningsmaterial. 100% närvaro krävs med möjlighet till tidsombokning. Du blirDiplomerad Beteendeterapeutvid avslutad terminsgång!

Kostnader

18.000 kr x 2 term. Totalt: 36.000kr inkl. moms 1 års utbildning.

Avbetalning är möjlig via Sadholms Akademi.

Upplägg

Distansutbildning. Man kan arbeta heltid och resa under hela utbildningsperioden i samband med studierna. Direktundervisning hålls online via zoom under inbokade tillfällen för teori, analys och praktik. Eget arbete i form av studier, egna uppgifter, recensioner och praktik tillkommer på distans.

Dokumentation, sekretesslagen, etik samt information om ansvarsförsäkring ingår. Utbildningsmaterial ingår i utbildningen. Litteratur böcker för terminen, totalt 6 böcker går att låna från bibliotek eller från Sadholms Akademi.

Start

  • 2023-02-20 Online Direktundervisning
  • 2023-03-20 Online Direktundervisning

Utbildning online via zoom:

Direktundervisning: Teoretisk och analytisk utbildning online med eget arbete i form av studier, uppgifter och recensioner tillkommer på distans som mejlas in till akademin. Online undervisning via Zoom 3 tim x 2 dagar/månad enligt följande uppsättning:

  • 17:00-20:00 måndagar och tisdagar
  • 17:00-20:00 torsdagar och fredagar
  • 09:00-12:00 lördagar och söndagar

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Beteendeterapeut - steg 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
5/5
Therése
18 aug 2022
Beteendeterapeut

Jag har lärt mig ännu mera om mig själv och jag fick verkligen tid att gå in på djupet när vi gjorde livslinjen. Den fick mig att minnas både bra och mindre bra händelser som ha...

Visa mer
5/5
Kvinna 35 år, personalansvarig
05 aug 2020

Väldigt lärorik, gripande, nyttig utbildning. En sann ögonöppnare! Mycket bra takt och upplägg som följer informationen på ett utvecklande sätt. Jag har lärt mig så himla mycket...

Visa mer
5/5
Man 51 år ingenjör
05 aug 2020

Logiskt och fint följer fint upp steg 1 vidare till steg 2: Mycket givande, djupgående information och kunskap om hur vi utvecklar vårt beteende från tidig barndom och till vuxe...

Visa mer

Varför ska du välja Sadholms Akademi för psykoterapi?

Distansutbildningar

Behov på

arbetsmarknaden

Kombinera arbete med studier

Sadholms Akademi för psykoterapi

De olika utbildningsstegen

Sadholms Akademi erbjuder en komplett yrkesutbildning i fem olika steg. Tillsammans utgör delarna en grundlig presentation samt introduktion för psykoterapi – människan i sin helhet med kropp och själ. Utbildningarna hör ihop steg efter steg och grundar sig på egen upplevelse för...

Läs mer om Sadholms Akademi för psykoterapi och visa alla utbildningar.

Highlights