Röda Korsets Högskola (tidigare Röda Korsets sjuksköterskeskola) startades 1867 av Emmy Rappe och var den första icke-religiösa sjuksköterskeutbildningen i Sverige. Sedan starten har vi utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete samt bidragit till sjukvårdens utveckling i Sverige.

Sedan juni 2016 finns Röda Korsets Högskola i Flemingsberg, i en nybyggd fastighet centralt placerad vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. På Campus Flemingsberg finns sex högskolor och universitet vilket ger stora möjligheter till samverkan och kunskapsutbyte.

Visa alla utbildningar med Röda korsets högskola

Utbildningar

Hitta till utbildaren

Röda korsets högskola

Hälsovägen 11
141 57 Campus Flemingsberg

Tel: 08-587 516 00
Fax 08-587 516 90

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner.

Maria

Högt tempo, höga krav men väldigt bra undervisning och upplägg. Vill man gå ut med hög kompetens och med en utbildning att luta sig tillbaka på kan jag rekommendera RKH. Har lärt mig väldigt mycket under min utbildning.

Eva

Dålig planering, mycket inställda föreläsningar och 70% av föreläsarna skulle kunnat ersättas av en bilmekaniker som läst in sig på materialet 15 min tidigare. Schemaplaneringen är katastrof som ställt till det för många studenter. Examinatorer byts ut och ersätts av andra mitt i pågående termin, vilket resulterat i att tentor får ny struktur o...

Visa mer
Sofie

Som sjuksköterska sedan 1 år kan jag säga att utbildningen på RKH har hög både teoretisk och praktisk kvalitet. Jag känner mig väl förberedd för yrket och kan luta mig tillbaka på mina kunskaper och det självförtroende som utbildningen givit mig. Att vara röda kors sjuksköterska är något extra, något att vara stolt över.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in