Visa distansutbildningar.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Agera utan att diskriminera

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Stockholm
1 termin
Deltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Kommande starter
Stockholm Sista ansökan
2020-09-21 
Löpande antagning
Distans
2020-09-21  (Svenska)
Löpande antagning

Agera utan att diskriminera

Vill du jobba med antidiskriminering och antirasism? Röda Korsets folkhögskola har utbildningen!Distanskurs för dig som vill arbeta aktivt med bemötande och antidiskriminering - Agera utan att diskriminera

Agera utan att diskriminera på Röda Korsets folkhögskola är en kurs för dig som vill arbeta aktivt med bemötande och antidiskriminering. Kursen vill synliggöra den strukturella diskriminering som finns i Sverige idag och undersöker vilka konsekvenser en mer utbredd rasism får, för Sverige som land och för den enskilda individen. Diskussioner och lärande bygger kursen men också aktivt agerande mot rasism, främlingsfientlighet och intolerans, i form av debatt och annan opinionsbildning.

Kursinnehåll

Agera utan att diskriminera utgår från kärnan i de mänskliga rättigheterna, att alla är lika mycket värda. Fokus ligger på vad vi kan göra för att få ökad respekt och förståelse för varandra i ett mångkulturellt Sverige.

Kursen har ett undersökande arbetssätt och problematiserar strategier för social gemenskap, strukturell diskriminering och hur rasism och intolerans kan bemötas. I kursen ingår också ett eget informationsarbete där deltagarna arbetar kreativt och utåtriktat. Det kan vara i form av debattartiklar, föreläsningar, utställningar, debatter eller andra aktioner. Kursen innehåller en rad föreläsningar med aktuella debattörer, politiker och myndigheter.

Agera utan att diskriminera vill vara en mötesplats för lärande och mobilisering för ett samhälle som bygger på gemenskap och agerar mot rasism och intolerans.

 Mål med kursen
• att medvetandegöra strukturell diskriminering utifrån de mänskliga rättigheterna
• att medvetandegöra och motverka rasism
• att utveckla effektiva/mobiliserande metoder för att motverka strukturell diskriminering
• att skapa nätverk med andra aktörer som arbetar offensivt med social gemenskap
• att kursdeltagarna blir aktiva samhällsmedborgare

Praktisk information
Kursen ges vår och höst. Nästa kurs äger rum hösten 2020 med start 21 september på nätet och med tre fysiska träffar i Stockholm.

Träff 1: 2 dagar i oktober

Träff 2: 2 dagar i november

Träff 3: 2 dagar i december

Kursen är en distansutbildning på 25% med arbete på nätet och tre gemensamma kursträffar á två heldagar per gång (tors-fred). Engagemang i frivilligorganisationer är en merit. Löpande antagning.

Kursen är studiemedelsberättigad under förutsättning att du läser flera kurser samtidigt (med samma start- och slutdatum) så din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden. För studiehjälp gäller att du måste studera 100% dvs heltid. För mer information kontakta CSN.

Kommentarer från tidigare deltagare

"Agera utan att diskriminera är en väldigt lärorik och intressant kurs som jag
rekommenderar alla att läsa! Gillar blandningen av teori med läsning av
rapporter etc samtidigt som kursen har nära koppling till diskriminering i
verkligheten. Ett plus för många intressanta föreläsare!"

"Lärorik kurs som passar perfekt med dagens verklighet, förutom att lära sig nya saker, lär man sig att använda sig utav kunskapen och verktygen i andra sammanhang som tillhör vardagslivet också"

”Tillsammans hjälptes vi åt att ge ljus åt frågor som berörde orättvisa, diskriminering, normkritik och tolkningsföreträden. Otroligt värdefullt!”

För mer information om Agera utan att diskriminera, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen på skolans hemsida. Röda Korsets folkhögskola tar emot ansökningar löpande. Antagning sker efter personliga intervjuer. Engagemang i frivilligorganisationer är en merit.

Vill du veta mer om kursen eller ställa frågor? Lämna en intresseanmälan!

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Kostnader

Att studera vid folkhögskola är kostnadsfritt och CSN-berättigat. Materialkostnad 500 kronor. Kostnader för kurslitteratur och studiebesök tillkommer. 

För ansökan om studiemedel, kontakta CSN.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agera utan att diskriminera

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Tel: 08- 680 18 71
Mobil 070-588 67 46
www.rodakorsetsfolkhogskola.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: