Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
71 timmar
Deltid, distans
12 000 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Löpande start - du bestämmer startdatum. - Distans
Informationsmöte
2021-01-21
Juridisk översiktskurs enligt Stockholms universitets kursplan (15 hp). Kunskap om juridik är något som vi alla har stor nytta av i vardagen.

Jöken, online

Jöken, online

För dig som önskar viktiga kunskaper och kompetenser vilka stärker dig i dina karriärambitioner och yrkesmässiga konkurrenskraft. Till din hjälp har du författningstext och andra rättskällor. Du lär dig att lösa juridiska problem i olika sammanhang:

 • Hur du säkrar dina avtal både som privatperson, företagare och arbetstagare
 • Vilka bolagsformer som finns och hur verksamheten kan bedrivas i dessa
 • Vilket ansvar bolagsmännen har internt och externt
 • Vilka regler gäller för marknadsföring av varor och tjänster
 • Vilka rättigheter som en hyresgäst har
 • Vad du ska tänka på vid köp av en bostadsrätt och när du säljer en fastighet
 • Vilka rättigheter har du när du reklamerar en inköpt vara
 • Hur du upprättar ett testamente
 • Vad som händer om tvisten är framme och hur en domstolsförhandling går till

Tillsammans med affärsjuridik och beskattningsrätt ger kursen juridisk kompetens för revisorsauktorisation.
För dig som vill bli fastighetsmäklare med fullständig registrering, motsvarar kursen en viss del av de kunskapskrav som ställs inom allmän civilrätt, för ytterligare information vänligen kontakta fastighetsmäklarnämnden.

För mer information om Jöken, online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
Allmän behörighet till universitet.
Vi gör inget urval, du behöver alltså inte skicka in betyg.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsareGoogle Chrome och Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Kursinnehåll

   • Tyngdpunkt på centrala civilrättsliga regler såsom rättskapacitet, avtal, köp av lös egendom, fordringar, fastighetsrätt, skadestånd, familjerättens ekonomiska regler, successionsrätt och arbetsrätt 
   • Associationsrätt 
   • Översikt av den svenska rättsordningens uppbyggnad och grundläggande rättskällor 
   • Översikt av marknadsrätt, förvaltningsrätt, processrätt och EG-rätt

Efter kursen förväntas du kunna:

 • Utnyttja centrala rättskällor 
 • Använda juridisk metod och terminologi 
 • Förklara rättsordningens funktion som konfliktlösare 
 • Identifiera, presentera och lösa juridiska problem inom kursens sakområde: lämna in en skrivuppgift och gör en muntlig presentation i slutet av kursen

Så här går det till

Utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan, och du väljer själv i vilket tempo du vill studera.

Efter anmälan får du tillgång till studieplattformen och allt material där. Kursen består av interaktivt material som undervisning via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av ett forum genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare och du kan även ha kontakt med övriga deltagare. Läraren svarar på frågor vid inloggning en gång per dag alla vardagar. Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Du kan göra en tentamen efter avslutad kurs för att säkerställa dina nyvunna kunskaper: det kan göras online efter att du har bestämt dag och tid med läraren. Observera att om du vill tillgodoräkna dig kursen som högskolepoäng, så måste du ta kontakt med lärosätet innan tentamen.

Du kan som längst studera online i tolv månader från den dag som du loggar in på studieplattformen: då studerar du exempelvis några timmar per vecka och kan kombinera studierna med heltidsarbete.

Kursledare

Erik Rosqvist har en jur.kand från Stockholms universitet och har i flera år undervisat studenter i juridik på såväl Stockholms universitet, Södertörns högskola samt Påhlmans handelsinstitut. Han har en god förmåga att presentera juridikens centrala rättsområden på ett pedagogiskt och konkret sätt. Erik har även undervisat i juridik på YH-utbildningen Paralegal på Påhlmans.

Examen & Intyg

Du har möjlighet att med en godkänd skriftlig tentamen (som i detta fall genomförs på skolan) tillgodoräkna dig högskolepoäng för kursen. Enligt Stockholms universitets generella regelverk gäller att för att få en tillgodoräknandeansökan prövad, så måste sökanden vid tillfället för tillgodoräknandeansökan vara inskriven vid Stockholms universitet. Dessutom ska sökanden sedan tidigare minst ha 7,5 högskolepoäng med godkänt resultat. För frågor vänligen ring telefonnummer 08 - 16 20 00.

Om ovanstående kriterier är uppfyllda prövas varje ansökan individuellt och om institutionen vid en prövning anser att den aktuella kursen motsvarar någon av kurserna som ges vid Juridiska institutionen, så godkänns tillgodoräknandet.

Kostnader

Avgift

12000 kronor inklusive moms. 
Tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.
Vi erbjuder kostnadsfri avbetalning över tre månader.

För litteratur som du införskaffar själv tillkommer ungefär 3 000 kronor.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften: besök deras hemsida alternativt ring dem på nummer 08-560 201 15.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem: som mest är det undervisning 12 timmar per vecka.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

 

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, Research och HR. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa erfarenhet, handplockade lärare och näringslivsanpassade utbildningar gör Påhlmans Handelsinstitut till det självklara valet för dig som vill byta...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Informationsmöte, Föreläsning

Informationsmöte Certifierad Researcher, online

Informationsmöte inför starten 9 augusti 

Om du redan bokat plats eller funderar på att boka plats på en av våra certifieringsutbildningar – yrkesinriktade utbildningar – så är du välkommen att först besöka oss på ett av våra informationsmöten.

Vi kommer att genomföra informationsmötet digitalt och du får mer information några dagar före med inbjudan till Teams per mejl.
Varmt välkommen att lyssna på information från huvudlärare och representanter på skolan och få svar på dina frågor. Våra informationsmöten är givetvis kostnadsfria.

Anmäl dig här!

Har du frågor redan nu? Välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Hjärtligt välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-02-16    Tid:   17:15 - 17:45  

Informationsmöte Certifierad Rekryteringsresearcher, online

Informationsmöte Certifierad Rekryteringsresearcher inför starten 8 mars 2021.

Om du redan bokat plats eller funderar på att boka plats på en av våra certifieringsutbildningar – yrkesinriktade utbildningar – så är du välkommen att först ta del av ett av våra informationsmöten.

Vi kommer att genomföra informationsmötet digitalt och informerar mer om det några dagar före, du får då en inbjudan till Teams per mejl.
Varmt välkommen att lyssna på information om utbildningen och ställa frågor till lärare och representanter från skolan. Våra informationsmöten är givetvis kostnadsfria. 

Anmäl dig genom att mejla info@phi.se: skriv ditt namn, telefonnummer och vilket infomöte du vill besöka.

Har du frågor redan nu? Varmt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Väl mött på Påhlmans Handelsinstitut!

#sattfartpåkarriärersedan1881

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-01-21    Tid:   18:00 - 18:30  

Välkommen på gratis föreläsning!

I samband med vårt 140-årsjubileum vill vi bjuda på kunskap via en gratis föreläsningsserie. Första föreläsningen i denna serie handlar om innovation och ges torsdag 11 mars med innovationsgurun Håkan Ozan.

Om föreläsaren
Håkan Ozan är head of innovation services på KPMG och har mångårig erfarenhet av innovationsledning. Han har experterfarenhet från ISO:s tekniska kommitté och har tidigare varit chef för IT-forskningscenter vid Uppsala universitet, chef för ett svenskt ICT-forskningsinstitut och tillbringat flera år som innovation manager för Sverige vid ett av de stora IT-konsultbolagen. Han är en uppskattad gästföreläsare och en aktiv medlem i branschorganisationen Innovationsledarna samt i ISPIM:s specialgrupp ”Teaching Innovation”.

Läs mer och boka plats här.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-03-11    Tid:   08:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Jöken, online

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Påhlmans Handelsinstitut

Box 19193 Hagagatan 23 A, Box 191 93
104 32 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: