Programmering

NTI-skolan
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
Distans
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Löpande ansökan - Distans

Om utbildningen

Läs kurserna Programmering 1 & 2 på distans

Är du intresserad av programmering? Då är grundkursen Programmering 1 rätt val för dig! Grundkursen som går igenom hur man planerar sitt arbete med pseudokod och flödesscheman och fortsätter sedan med grundläggande C#.

Vill du fördjupa dina färdigheter inom programmering? Då är Programmering 2 den rätta programmeringskursen för dig! Kursen Programmering 2 är en fortsättningskurs som innehåller mycket om objektorienterad programmering, men som även tar upp grafiska gränssnitt, filhantering och databashantering.

Ämnet programmering behandlar programmeringens roll i informationstekniska sammanhang som datorsimulering, animerad grafik, praktisk datoriserad problemlösning och användaranpassad konfiguration av programvara. Det behandlar också hur man skapar, utvecklar och anpassar programvaror samt tillämpar datalogisk teori.

NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Här kan du läsa på heltid eller deltid med rätt till studiestöd. När du börjar studera på distans hos NTI-skolan får du en personlig lärare som du kan nå via mejl och skype.


Programmering 1

Du lär dig att skriva program i konsolmiljö samt bekantar dig med det grafiska biblioteket. Förutom kontrollstrukturer, arrays och listor, sökning och sortering utmanar du dig med kryptering, slumptal och undantagshantering. Kursen introducerar även principer av objektorienterad programmering.


Programmering 2

Du lär dig grunderna i Windowsprogrammering och bygger program med grafiskt gränssnitt mot internet och databaser. Kursen går igenom grundläggande filhantering samt databasdesign och databashantering.

För mer information om Programmering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Studera på distans:

Programmering 1

Förkunskaper: Grundskola eller motsvarande.

Programmering 2
Förkunskaper: Programmering 1 eller Programmering B.


NTI-skolans utbildningar ges över hela Sverige. 

  1. Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun
  2. Din hemkommun beslutar om du blir antagen till utbildningen
  3. Om du blir antagen skickar kommunen dina kursval och uppgifter till NTI-skolan
  4. NTI-skolan skickar information och inloggningsuppgifter till dig via e-post inför kursstart
  5. Du börjar studera komvux på distans!

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

NTI-skolan

Välkommen till NTI-skolan! 

Plugga när, var och i den takt du vill - med personlig lärare Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på distans samt kurspaket för hela...


Läs mer om NTI-skolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Programmering

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

NTI-skolan

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 08-506 375 00
nti.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 6 recensioner.

Johanna

Jag har själv hoppat av skolan först i nionde klass och i vuxen ålder studerat grund och gymnasium. Det jag älskar med NTI är att de har ett upplägg som passar mig med ADHD och Utmattningssyndrom. De har quiz för att jag som studerar ska kunna testa mina kunskaper om och om igen, innan jag ger mig på proven. De använder i många fall e-bok, vilke...

Visa mer
Maryia Makhon

Bra webbsida och hyfsat bra app för studier. Det flesta lärare är underbara och proffsiga. Hade testat flera komvux, men efter jag har fått min kurs på NTI har jag bokat alla kurser som jag behöver här. En separat beröm förtjänar en fantastisk programmeringslärare Dennis Wikman! Verkligen begåvad lärare, så grym på förklara och verkar vara e...

Visa mer
Mikael

Jag har tidigare läst CAD 1 och Engelska 6 hos NTI, och de var toppen! Tyvärr tycker jag att kursen Programmering 1 har ett sämre upplägg, där det ibland inte går att följa instruktionerna och man hoppar framåt i för stora steg. Det har även tagit lång tid att få respons på inlämnade uppgifter, mycket längre än i andra kurserna hos NTI. Perso...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in