Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
Distans
Heltid/deltid
Startdatum: Löpande - Distans
Sista ansökan: För info, kontakta skolan

Om utbildningen

Distanskurs fysik

Vill du veta hur väderprognoser tas fram, eller varför flygplan flyger och båtar flyter? Vad är den starka kraften för något? Vill du veta mer om relativitetsteorin? Då ska du läsa fysik!

NTI-skolan finns här för dig som vill läsa komvuxutbildningar på distans. Här kan du läsa på heltid eller deltid med rätt till studiestöd. När du börjar studera på distans hos NTI-skolan får du en personlig lärare som du kan nå via mejl och skype.

Kurser inom fysik du kan läsa på NTI:

Fysik 1a

Kursen behandlar rörelse och krafter, energi och energiresurser, strålning samt klimat- och väderprognoser. Naturvetenskapligt arbetssätt och matematiska metoder tillämpas för att lösa problem. Teori varvas med praktiska experiment där användning av bl.a. digitala hjälpmedel ingår. De kunskaper och insikter du får samt de arbetsmetoder du lär dig i kursen kommer att hjälpa dig att granska och använda den information du möts av i din vardag.

Fysik 1b1

Denna distanskurs behandlar rörelse och krafter, energi och energiresurser samt fysikens karaktär, arbetssätt och matematiska metoder. Teori varvas med praktiska experiment. De kunskaper och insikter du får samt de arbetsmetoder du lär dig i kursen kommer att hjälpa dig att granska och använda den information du möts av i din vardag.

Fysik 1b2

Denna kurs behandlar rörelse och krafter, energi och energiresurser, strålning inom medicin och teknik, klimat och väderprognoser samt fysikens karaktär, arbetssätt och matematiska metoder. Teori varvas med praktiska experiment där användning av bl.a. digitala hjälpmedel ingår. De kunskaper och insikter du får samt de arbetsmetoder du lär dig i kursen kommer att hjälpa dig att granska och använda den information du möts av i din vardag.

Fysik 2

Kursen behandlar rörelse och krafter på en fördjupad nivå, vågor och elektromagnetism, universums utveckling och struktur. Fysikens arbetssätt utvidgas till att innefatta matematiskt enkla modeller för att simulera tvådimensionell rörelse. I kursen fördjupar du din förmåga att analysera och lösa problem, teoretiskt såväl som experimentellt.

Fysik 3

Vill du fördjupa dina ämneskunskaper ytterligare och få ett försprång i dina kommande studier? Vill du träna din förmåga att arbeta i ett självständigt projekt inom ett område du själv väljer inom fysik? Vill du prova på att använda datorbaserad numerisk simulering? Då ska du läsa fysik 3! I kursen behandlas bl.a. rörelsemängdsmoment, orientering i den allmänna relativitetsteorin, tunneleffekt, kvanttal, partikelmodell för ideala gaser, halvledarelektronik och mycket mer. Experimentellt arbete ingår.

För mer information om Fysik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Fysik 1: Grundskola eller motsvarande.

Fysik 1b1: Grundskola eller motsvarande.

Fysik 1b2: Fysik 1b1.

Fysik 2: Fysik 1a och Fysik 1b2 eller Fysik A.

Fysik 3: Fysik 2 eller Fysik B.

NTI:s utbildningar ges över hela Sverige. Du söker till NTI via Komvux i din hemkommun.

Examen & Intyg

Betyget rapporteras till den kommun du studerar genom och därifrån beställer du sedan ditt betygsdokument.

Kostnader

Kommunen betalar för din utbildning. Däremot betalar du själv för din kurslitteratur.

NTI-skolan

Välkommen till NTI-skolan! 

Plugga när, var och i den takt du vill - med personlig lärare Vill du läsa upp betyg till högskola/universitet, höja din kompetens eller satsa på ett helt nytt jobb? NTI-skolan har över 280 kurser på distans samt kurspaket för hela...


Läs mer om NTI-skolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fysik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

NTI-skolan

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 08-506 375 00
nti.se


Recensioner

Snittbetyg: 1,5

Baseras på 2 recensioner.

Fysik 2
(1)

På startdagen hörde man inte ett ljud från skolan, ligger bara en stor pdf med Youtube genomgångar från alla möjliga personer. Kursen är helt individuell, läraren skickar ut kursplanen sedan lutar de sig tillbaka o väntar på slutprovet. Så är man beredd och vara sin egen lärare kan de kanske fungera. Men hela upplägget är sjukt oseriöst och allt...

NTI-skolan Kommentar:
Hej, vad tråkigt att du har upplevt vår skola på det här sättet. Inför att man börjar en kurs hos oss, några dagar innan startdagen, skickar vi alltid ett mejl med viktig studieinformation om studier hos oss, och ditt inlogg till lärplattformen. Väl inloggad i lärplattformen har du flera kontaktvägar till din personliga lärare, med möjlighet a...
Visa mer
Per
(2)

NTI såg först ut att vara bra skola, men vissa lärare, speciellt fysiklärare, är ute efter att göra det så svårt som möjligt för dig. Dock är kemilärarna otroligt bra och har förståelse. Vill du läsa fysik - välj en annan skola.

Inger West Kommentar:
Hej Per, Det är mycket tråkigt att höra att du har upplevt dina fysiklärare på det här sättet. Om du som elev har synpunkter har du alltid möjlighet att genom ditt elevrum kontakta vårt elevteam, som då utreder dina synpunkter och bistår med en lösning. Tack för att du delar med dig och ger oss möjlighet att förbättra oss. Roligt att höra att d...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in