Visar 1-20 av 136 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 136 träffar
1
2
3
4
...
7

Du som studerar information, IT och media kan efteråt välja bland många olika titlar och yrken. Du kan med din utbildning få väldigt spännande arbeten inom reklam, marknadsföring eller kommunikation på Internet.

Antalet mediekanaler ökar hela tiden och varje typ av media har sin sorts specialitet och varje kundgrupp har sina krav. Det är idag en nödvändighet för företag och organisationer att ha kompetens som förstår sig på hur olika informationsflöden fungerar i massmedia, på Internet och alla andra typer av medier som finns.

Olika medieformer och utbildningsformer

Du som vill studera något inom information, IT och media på distans har många olika inriktningar att välja bland. TV, film, radio, musik, tidning, datorspel och Internet är exempel på utbildningsområden. Beroende på vad du är intresserad av och dina mål med studierna, kan du också välja mellan olika typer av utbildningsformer.

Distansutbildningar inom information, IT och media

Du som vill läsa en akademisk distansutbildning inom information, IT och media har flera alternativ att välja bland. En utbildning på universitet och högskola är vanligtvis relativt bred, vilket öppnar upp möjligheten att välja yrkesinriktning efter intresse. Exempel på distansutbildningar inom information, IT och media är webbredaktörsprogrammet och utbildningar inom multimedia och musik- och ljuddesign.

Söker du en mer praktisk distansutbildning inom information, IT och media ska du välja en YH-utbildning, YH-utbildningar skapas i nära samarbete med näringslivet och ger dig värdefulla kontakter i branschen redan under studietiden. Vill du snabbt komma ut på arbetsmarknaden efter examen har du stora möjligheter till det tack vare praktiken under utbildningens gång.

På folkhögskola står du som student verkligen i fokus. Här kan du läsa distansutbildningar inom information, IT och media som är lite smalare och inriktade mot ett område. Exempel på distansutbildningar på folkhögskola är olika fotokurser och skrivarkurser.

Är du ute efter specifik kompetens inom information, IT och media kanske en yrkesutbildning är rätt val för dig. Utbildningar på distans inom information, IT och media ges som yrkesutbildning inom bland annat copywriting, art direction, grafisk design och PR.

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg och samtidigt vill fördjupa dig i ditt intresse för information, IT och media? Läs då på komvux. Komvuxstudier är flexibla så du som vill läsa information, IT och media på distans har säkerligen den möjligheten.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in