Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Designprocessen workshop - distans

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 veckor
Heltid/deltid
495 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Löpande kursstart - Distans

Designprocessen workshop - distans

Lär dig om distansprocessen på distans!

Kanske vill du testa din kreativa förmåga och skapa intressanta underlag till din portfolio? Eller testa ett nytt sätt att arbeta med produktutveckling i en mer kreativ designprocess?

Kursen ger dig konkreta råd och du får ta del av hela föreläsningen som ligger till grund för Designprocessen. Kursen leds av Nordiska Textilakademin Creative director, Minna Engström Heino.

Kursen passar dig som...

…är intresserad av en ny metod för inspiration och produktutveckling. Du kanske längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé inom Mode, Textil, Sport eller Sko? Eller vill testa ett nytt sätt att arbeta med produktutveckling i en mer kreativ designprocess? Kanske vill du testa din kreativa förmåga och skapa intressanta underlag till din portfolio? Vi har konkreta råd och under kursens gång får du ta del av hela föreläsningen som ligger till grund för Designprocessen. Denna workshop bygger på ett verkligt uppdrag till skolans designstudenter.

Oavsett om du är nyfiken på design och kreativa processer men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och vill få inspiration till en ny kreativ metod, så passar kursen dig. 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Minna Heino Engström är kursledare för denna workshop. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer. 

För mer information om Designprocessen workshop - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

I den här kursen får du ta del av en föreläsning kring ett designarbete som skolans designstudenter genomfört med ett företag i modebranschen. Du får också följa workshopen och hur både handledaren och studenterna arbetar.

Kursen är uppdelad i videodelar som gör att du kan ta del av ett klipp och göra arbetsuppgifterna själv, för att sedan se nästa video som visar hur kursens studenter arbetar och diskuterar tillsammans med läraren.

Fokus på ett nytt sätt att arbeta i en kreativ process.

Kursens huvudmoment

Vi beskriver en form/metod av Designprocessen som fungerar som grund till ditt egna kreativa arbete. Inspiration och hur man kan använda metoden konkret i ett idéarbete. Föreläsning om en produkt från idé till färdig produkt. 

Arbetsinsats

Kursen genomförs självständigt och i din egen takt. Beroende på din ambitionsnivå och mål kan du göra kursen på en halv dag/kväll, eller under en längre period om du väljer en större uppgift.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av designprocessen. Ett kreativt intresse är det viktigaste. Kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand, men har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Kostnader

495:- inkl moms.

Efter utbildningen

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – från design till sälj och inköp. Kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov, med ett praktiskt fokus där...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Designprocessen workshop - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in