Designprocessen

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Kurser
Distans
Distans
20 veckor
Deltid, distans
13 500 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: 2023-04-25 08:00 - Distans

Designprocessen

Distanskurs designprocessen - ger dig förståelse i hur en designer arbetar!

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill få en bra inblick i designerns arbetsprocess. När man läser designprocessen som distanskurs går man grundligt igenom processen från början till slut och man får övergripande pröva på produktdesign ur olika perspektiv.

Kursen passar dig som:

Har ett brinnande intresse för design! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller bara vill veta mer om hur en designer arbetar.

Kursens huvudmoment är:

Designprocessens alla delar, allt från idé, inspiration, trendanalys, konceptbeskrivning och
kollektions/sortimentsplanering. Grunder i färglära och teckning ingår också.

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

För mer information om Designprocessen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Denna utbildning är en grundkurs i Designprocessen. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.

Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Kostnader

13 500:- inkl. moms.

Efter utbildningen

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med grafisk kommunikation. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Fortsatta studier

Efter denna kurs kan du välja att fördjupa dig inom exempelvis mode-, sport-, eller grafisk design. Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. 

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap. Kursinnehållet...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Designprocessen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Bodil Fager

Bra upplägg och bra lärare som givit kreativ feedback efter varje kurs. Hade varit bra att ha en träff i början av kurden då det är lättare att ta kontakt när man har ett ansikte på sin lärare

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in