Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
20 veckor
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
13 500 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans Sista ansökan
2020-03-03 
2020-03-31 
2020-03-17
2020-05-11 
2020-04-28
2020-09-15 
2020-09-01
2020-10-06 
2020-09-22
2020-11-03 
2020-10-20

Sportdesign

SportdesignLär dig designa sportkläder

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv, ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!

Brinner du för sport och friluftsliv, ger vi dig verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode! Vi tror att du som utövare har de bästa förutsättningarna.

Du får arbeta med proportioner, form, färg och material samt med den kreativa processen och det kreativa flödet. Du lär dig hur designprocessen och alla tillverkningsmoment för att ta fram/utveckla ett sportkoncept. Du får även god inblick i branschen och hur en professionell sportdesigner arbetar.

Denna kurs passar dig som:

har ett brinnande intresse för design och sport! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar tidigare erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom designområdet med fokus på sport.

Kursens huvudmoment är:

branschkunskap, materiallära, funktionsmateriallära, teckning/ proportioner, formgivning och designprocessens delar.

Upplägg:

Denna utbildning är en grundkurs i Grafisk Design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 


Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med designprocessen.

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 

Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror.
Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår utbildning i Illustrator.

 

För mer information om Sportdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga formella krav ställs på förkunskaper, men vi förutsätter att du har ett brinnande intresse för sportdesign samt engagemang och vilja.

Examen & Intyg

Efter avslutad kurs erhåller du ett diplom.

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

Kostnader

13 500:- inkl moms.

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin - textil- och designutbildningar som ger jobb!

  I fantastiska lokaler i Textile Fashion Center i Borås, arbetar Nordiska Textilakademin i nära samarbete den svenska textilbranschen. Vårt uppdrag är att öka lönsamheten och  kompetensen hos svenska textilföretag genom samarbete, rådgivning och utbildning. Nordiska Textilakademin bedriver utbildningar inom...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sportdesign

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in