Komvux- & vuxenutbildning

Naturbetesdrift

Längd
2 terminer
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

Naturbetesdrift

Utbildning inom Naturbetesdrift!

Är du intresserad av betesdjur och vill du arbeta med landskapsvård i exempelvis tätortsnära miljöer? I utbildningen Naturbetesdrift ges du både teoretisk och praktisk kunskap i en unik kombination av djurskötsel och landskapsvård i naturbetesmark.

Det finns idag markområden kring våra städer och större tätorter som utgörs av mindre skiften och naturmarker som av odlingstekniska skäl växer igen. Det är ytor som kan tas tillvara inom lantbruket genom naturbete och även en möjlighet att öka lokal livsmedelsproduktion. Utbildningen Naturbetesdrift ger dig de grundkunskaper som krävs inom traditionell lantbrukssektor.  Du lär dig skötsel av olika betesdjur, primärt nöt och får, att producera grovfoder av rätt kvalitet för betesdjuren och naturbetesmarkernas bevarande. Du lär dig hantera för området nödvändiga maskiner och redskap. Utbildningen utgår från det stadsnära perspektivet och att ta tillvara betesdjurs förmåga att hålla kulturlandskap inbjudande och tillgängliga. Du ges även möjlighet att skriva prov och köra upp för Motorsågskörkort och Röjsågskörkort.

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Upplägg

Utbildningen ges som semidistansutbildning i 75% studietakt med platsbunden undervisning tre dagar i veckan, ungefär var fjärde vecka är helt på distans. Utbildningen omfattar 600 poäng och 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta.

Kursinnehåll

Kurser - 600 poäng (40 veckor)

  • Djurhållning DJUDJH0100
  • Naturbruk NAUNAU0200
  • Natur- och Landskapsvård NATNAT0100
  • Motor- och röjmotorsåg 1MOTMOT01100
  • Entreprenörskap och företagande FÖRENT0100

Så ansöker du

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på vår anläggning Angereds gård i Göteborg.

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights