Komvux- & vuxenutbildning
Inga recensioner än

Handelsträdgård

Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
25 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
25 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Vill du veta mer?

Om utbildningen

handelsträdgård

För dig som vill arbeta i trädgårdsbutik!


Vill du ha ett varierande serviceyrke i trädgårdsbutik och kunna binda buketter, arbeta utomhus i plantskola och/eller med uppdragsarbeten hos kunder? Handelsträdgård är en allsidig utbildning som ger dig en god grund med både trädgårds- och floristkunskap!

Utbildningen är sammansatt för att ge dig förutsättningar att på bästa sätt ge trädgårdens kunder god service. Utifrån säsongens skiftningar lär du dig möta kunder och hjälpa dem med växtförslag till trädgården, råd inom odling, jord och gödsel, beskärning samt växtskydd. Du lär dig binda härliga buketter av odlade snittblommor, plantera och skapa blomstergrupper samt dekorationer av fräscha snittblommor. Du lär dig växtkunskap där du också får träna dig i identifiering, skötsel och förökning av trädgårdsväxter. Du lär dig skapa funktionella och estetiska miljöer i trädgården.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

25 mars, 2024

  • Distans med träffar
  • Uddetorp

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Upplägg

Utbildningen ges som semidistansutbildning i 50% studietakt med åtta till nio platsbundna träffar om vardera tre sammanhängande heldagar (genomförs på vardagar) fördelat under utbildningstiden. Utbildningen omfattar 500 poäng vilket innebär 50 veckor och minst 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten med föreläsningar och workshops. Vi jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna. 

Kursinnehåll

  • Hantverk introduktion (HAVHAV0)
  • Beskärning och trädvård (SKÖBEK0)
  • Trädgårdsodling (TRRTRA0)
  • Växtkunskap 1 (VÄXVÄX01)

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på vår anläggning Uddetorp i Skara och det kan även förekomma studiebesök på odlingar, trädgårdsanläggningar, parker handelsträdgårdar i närområdet. 

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights