Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Distans, Töreboda, Uddetorp
500 poäng
Deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Töreboda
Se utbildningens hemsida

Uddetorp
Se utbildningens hemsida

Distans
Se utbildningens hemsida

Om utbildningen

Kursen är en distansutbildning på halvfart som omfattar 500 poäng och innehåller platsbundna träffar, om tre sammanhängande dagar varje månad. En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Beskärning och trädvård, vi går igenom grunderna för beskärning och gör praktiska övningar i skolans av fruktträd. Det ger grunderna för att planera och genomföra beskärning av fruktträd i privatträdgårdar och skapa förståelse för parkträds hälsotillstånd och vitalitet. Skötsel av utemiljöer är en kurs som följer säsongerna och vi arbetar med de moment man kan ställas inför under skötsel av trädgårdsmiljöer i privat- och offentlig miljö.

Trädgårdsanläggning är en kurs där vi provar på olika moment inom trädgårdsanläggning. Bland annat lägger vi plattor, bygger en mur och tittar på trappkonstruktioner. I växtkunskapen läggs grunden för att arbeta med växter. Vi lär oss ett begränsat sortiment växter, deras vetenskapliga namn, hur de kan användas och lär oss känna igen dem alla delar av året.

I trädgårdsodlingskursen går vi igenom grunderna för odling av trädgårdsväxter, grönsaker, frukter och bär. Kursen ger bland annat förståelse för hur jord och näring fungerar och hur det påverkar växter.

Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på kommunal parkavdelning, kyrkogård eller inom privata trädgårdsföretag.

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform PingPong. Där finns distansundervisningsmaterial i form av inläsningsmaterial och filmade föreläsningar. Du gör också övningar och inlämningsuppgifter via utbildningsplattformen. 

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen strax utanför Töreboda.

Ansök till utbildningen via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida. Klicka dig sedan vidare till "Utbildningsarrangörens hemsida". 

Så ansöker du

Ansök till utbildningen via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida. Klicka dig sedan vidare till "Utbildningsarrangörens hemsida". 

Förkunskap
Du ska minst ha grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...


Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Norra Skara
532 96 Skara


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in