Komvux- & vuxenutbildning
Inga recensioner än

Grundkurs i skogsbruk - skogsskötsel

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen, i Svenljunga (+1 orter)
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Vill du veta mer?

Om utbildningen

skogsbruk

Få möjligheten att arbeta med skogsbruk!

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta professionellt inom skogsnäringen – antigen med egen skogsfastighet, eget företag eller som anställd. Här får du bred kunskap inom skogsskötsel och virkeslära, men också fördjupad kunskap om de metoder och arbetssätt som förväntas ingå i framtidens skogsbruk.

Under utbildningen får du både praktiska och teoretiska yrkeskunskaper inom skogsskötsel och virkeslära. Vi går igenom träslagskännedom, virkesegenskaper och användningsområden. Du lär dig hantera motorsåg och röjsåg och får möjlighet att skriva prov och köra upp för Motorsågskörkort (AB) och Röjsågskörkort (RA, RB). Du får kunskaper som ger kompetensbevis för Natur och Kulturmiljövård i skogen (Grönt kort). 

Utbildningen ger dig goda kunskaper om skötsel av skog och ger dig förståelse för sammanhanget mellan biologi och ekonomi. Du läser marklära, skogsuppskattning, uppföljning av plantering, röjning, gallring och får också kunskaper om att tyda, upprätta och uppdatera skogsvårdsplaner. Utbildningen ger kompetens inom både konventionellt skogsbruk och hyggesfria metoder.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

29 april, 2024

  • Distans med träffar
  • Svenljunga

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Upplägg

Utbildningen ges som semi-distans i 50% studietakt med 10 platsbundna träffar om vardera 2-4 sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. På träffarna arbetar vi med praktiska moment på vår skolanläggning i Svenljunga. Vi har föreläsningar i exkursform där bland annat bonitering och skogsuppskattning ingår samt arbete med motorsåg och röjsåg. Ni redovisar inlämningsuppgifter och gör studiebesök i närområdet.

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta.

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på vår anläggning Naturbruksskolan Svenljunga i Svenljunga.

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights