Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Distans, Svenljunga
1 år
Deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Svenljunga
2023-04-24
2023-02-28

Svenljunga
2024-04-29
2024-02-28

Distans
2023-04-24
2023-02-28

Distans
2024-04-29
2024-02-28
skogsbruk

Om utbildningen

Få möjligheten att arbeta med skogsbruk!

Vill du bli anställningsbar på ett skogsbolag, skogsvårdsfirma eller hos en entreprenör inom skogen? I Grundkurs i skogsbruk ges du en bred grundläggande kunskap om skog, både vad gäller skötsel och virkeslära. Utbildningen ger dig de skogliga förkunskaper som krävs för att söka vidare till Skogsmästarutbildningen på Sveriges Lantbruksuniversitet.

Utbildningen ger dig goda kunskaper i skötsel av skog och ger dig förståelse för sammanhanget mellan biologi och ekonomi. Du läser marklära, skogsuppskattning, uppföljning av plantering, röjning och gallring. Du ges kunskaper som ger kompetensbevis ”Natur och Kulturmiljövård i skogen” (grönt kort). Vi går igenom träslagskännedom, virkesegenskaper och användningsområden. Du lär dig hantera motorsåg och röjsåg. Du ges möjlighet att skriva prov och köra upp för Motorsågskörkort (AB), Röjsågskörkort (RA, RB). Grundkurs i skogsbruk gör dig anställningsbar i näringen direkt efter avslutad utbildning. Dessutom får du praktiska och teoretiska grunder i terrängtransport och virkestransport med skotare.

Upplägg

Utbildningen ges som semi-distansutbildning i 50% studietakt med ca 7 platsbundna träffar om vardera 2-4 sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. Träffarna för virkestransport med skotare omfattar ytterligare två tillfällen vardera två veckors sammanhängande utbildning i Svenljunga. Utbildningen omfattar 500 poäng och 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta.

Kursinnehåll

Kurser 500 poäng (50 veckor)

  • Virkestransport med skotare (SKMVIE0)
  • Terrängtransporter (SKMTER0)
  • Motor- och röjmotorsåg 1 (MOTMOT01)
  • Skogsskötsel 1 (SKGSKO01)
  • Virkeslära (SKGVIR0)

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på vår anläggning Naturbruksskolan Svenljunga i Svenljunga.

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...


Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Norra Skara
532 96 Skara


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in