Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Stödassistent - Distans

MedLearn
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Distans, Kungsbacka
75 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Stödassistent - Distans

Vill du arbeta med människan i fokus? Utbilda dig till Stödassistent genom Medlearn Komvux i Kungsbacka. En utbildning som leder till jobb.

Hur är arbetet som stödassistent?
Som stödassistent gör du ett viktigt jobb. Du stödjer människor med olika funktionsvariationer där den enskildas behov sätts i fokus. Att arbeta som stödassistent är omväxlande där den ena dagen inte är den andra lik. 

Stötta människor till att leva ett så självständigt liv som möjligt
Utbildningen till stödassistent ger dig specialistkunskaper om olika funktionsvariationer. Inom utbildningen läser du bland annat vård och omsorgsarbete samt specialpedagogik vilket ger dig en särskild pedagogisk kompetens. I din roll som stödassistent hjälper och stöttar du människor utifrån deras förutsättningar till att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Utbildningens upplägg - teori och praktik
Utbildningen innehåller både teori och praktik. Vid utbildningsstart lägger du tillsammans med din lärare upp en individuell studieplan utifrån den studietakt som passar dig. Du studerar antingen på flex eller på distans. 

Praktiken kallas APL- arbetsplatsförlagt lärande. Den genomförs på plats på en arbetsplats där du får lära dig yrket med stöd av handledare.

Efter utbildningen
Utbildningen till stödassistent är anpassad efter arbetsmarknadens behov. Det är en utbildning som leder till jobb.

För mer information om Stödassistent - Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan

Du kan söka en yrkesutbildning via komvux från det år du fyller 20. Du behöver vara godkänd i svenska som andraspråk samt ha en grundskoleutbildning eller motsvarande kunskaper.

Ansökan
Medlearn levererar kommunal vuxenutbildning till stödassistent på uppdrag av Kungsbacka kommun, ansökan gör du därför genom Kungsbacka kommun. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiestöd hos CSN.

MedLearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Klicka här för att komma i kontakt med Medlearn. Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Utbildningar

Läs vidare nedan om vilka yrkesutbildningar inom hälsa och vård Medlearn erbjuder.

Visa alla utbildningar med MedLearn

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stödassistent - Distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till MedLearn

MedLearn

Sveavägen 32
111 34 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: