Veterinärutbildning med Medical Study Hungary på University of Veterinary Medicine Budapest

Medical Study Hungary
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Budapest, Distans
Distans
5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Startdatum: Distansbelagd i rådande restriktioner - Distans

Om utbildningen

Veterinärutbildning utomlands

Studera till veterinär utomlands

Vill du studera till veterinär utomlands? Veterinärutbildning med Study in Hungary på University of Veterinary Medicine Budapest är en av de äldsta veterinärutbildningarna i världen där ett begränsat antal elever antas varje år.

På grund av den förbättrade pandemisituationen i Ungern återgår nu alla universitet till platsbunden undervisning på campus. Observera att dessa ändringar träder i kraft redan under den första terminen denna höst.

Eftersom detta besked kom så tätt inpå terminsstart kommer dock möjligheten till online-studier (även distans) att finnas kvar under den första terminen. Detta är främst för att studenter ska få tid att lösa sin boendesituation så att de kan delta i undervisningen på plats i Ungern.

Begränsat antal utbildningsplatser

Det antas endast ett begränsat antal elever varje år för att hålla en familjär stämning i det historiska campus mitt i Budapest.

Animal Healing vid Medicinska fakulteten grundades 1787, strax efter det att grunden för första veterinära skolan i världen (i Lyon 1762). Som en oberoende institution så fick skolan ett internationellt rykte under första hälften av 1900-talet. På 1990-talet byggdes en fältstation och en stor djurklinik i Üllõ utanför Budapest som erbjöd ett större utbud av hästar och nötkreatur för studenter under de kliniska studierna. Universitetet arrangerar en busservice till den här platsen som är belägen 25 km norr om campus.

Brett utbud av arbetsmöjligheter i Europa som veterinär

Den veterinärexamen som universitet beviljar är erkänt utan certifikatsprov i alla länder i Europeiska unionen (- gäller för medborgare i medlemsstaterna). Som veterinär eller djurskötare som du också kommer kunna jobba som kommer du hitta ett brett utbud av arbetsmöjligheter i Europa. Du kan hitta ett lukrativt jobb i en privat klinik för sällskapsdjur eller på en statlig byrå för veterinärhygien.

För mer information om Veterinärutbildning med Medical Study Hungary på University of Veterinary Medicine Budapest, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Veterinärsutbildningen med Study in Hungary på University of Veterinary Medicine Budapest söker ambitiösa studenter med en passande grundläggande utbildning. Utbildningen kräver att man som student har goda engelska språkkunskaper.

Antagningsproven täcker av stora delar av kemi och biologi för att säkerställa att studenterna har den grundläggande kunskap det krävs för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Antagningsproven genomförs i Stockholm.

För ytterligare information kontakta företrädare för internationella studier i ditt land. I Sverige är det Mr. Károly Zimborás, Nordic Area Manager. Tel: +36-1-413-3015 eller +36-1-214-7714 E-mail: kzimboras@mcdaniel.hu eller info@studyhungary.hu

Den 14-15 juni är alla svenska sökandes välkomna till Stockholm för antagningsprov. Antagningssprovet kommer att äga rum på Elite Hotel Stockholm Plaza, Birger Jarlsgatan 29. För mer information, vänligen ta kontakt med Károly Zimborás per e-post kzimboras@mcdaniel.hu (skriv på engelska). 

Examen & Intyg

Veterinärsutbildning med Study in hungary på University of Veterinary Medicine Budapest leder fram till en doktorsexamen som veterinär.

Kostnader

Terminsavgift 10 560 EURO per läsår

Medical Study Hungary

Medical Study Hungary

Ta chansen och studera utomlands i Ungern med Medical Study Hungary och deras hundraåriga universitet i Budapest, Szeged och Pécs. Här kan du läsa högklassiga utbildningsprogram inom exempelvis medicin, farmaci, sjukgymnastik och vård. Fler än 10 000 studenter har varit...


Läs mer om Medical Study Hungary och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Veterinärutbildning med Medical Study Hungary på University of Veterinary Medicine Budapest

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medical Study Hungary

Bethlen Gábor tér 2
H-1071 Kontaktperson: Károly Zimborás (Nordic Area Representative) Budapest

Tel: + 36 1 413 3015
Fax +36 1 4133030
www.studyhungary.hu

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in