Folkhögskoleutbildning
Inga recensioner än

Konstlab - distanskurs

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Lunnevad Konstlab är en 1-årig vidareutbildning på distans för dig som redan har en konstnärlig grundutbildning, och som behöver fördjupade och målinriktade kunskaper för att bli antagen till en konsthögskola. Utbildningen riktar sig också till konstnärer som behöver kompletterande och fördjupade kunskaper för att kunna utveckla sitt konstnärskap.

Här kan du arbeta i alla typer av medier som exempelvis måleri, objekt/skulptur, foto, installation och konceptuellt. Handledningen är individuell och skräddarsydd, och utgår från varje deltagares egna arbeten och tematiska innehåll, samt mål med utbildningen.

Utbildningens mål är: 

  • Att utveckla den konstnärliga kvalitén hos varje enskild deltagares arbeten. Med nya kunskaper kring sitt tematiska innehåll och arbetsmetoder, så uppstår nya möjligheter att utveckla sina arbeten.
  • Att ge deltagarna kompletterande och fördjupade kunskaper som också är yrkesmässigt anpassade. deltagarna ska ges konkreta verktyg som gör det möjligt för varje enskild deltagare att nå sina uppsatta mål. Utbildningen ska göra det möjligt för varje elev att bygga upp ett eget yrkesmässigt nätverk bestående av konstnärer, curators, gallerister.
För mer information om Konstlab - distanskurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet och särskilda kunskaper

För dig som har tidigare utbildning eller erfarenheter och som behöver fördjupade och målinriktade kunskaper för att bli antagen till en konsthögskola. Utbildningen riktar sig också till konstnärer som behöver kompletterande och fördjupade kunskaper för att kunna utveckla sitt konstnärskap.

Antagning

Du skickar in din ansökan digitalt tillsammans med 6−10 arbetsprover och eventuellt hänvisning till egen hemsida. Vi vill också ha en text (max en A4-sida) med beskrivning av ditt konstnärskap och målet med utbildningen.
Kriterier som bedöms är: konstnärlig kvalité, förutsättningar hos den sökande att kunna tillgodogöra sig handledningen och utbildningen, förmåga till reflektion och att aktivt kunna delta i diskussioner inom gruppen.

Fortsatta studier

För deltagare som söker vidare till konsthögskolor ska utbildningen och den nya kunskapen resultera i färdiga arbetsprover som är utformade för att avsevärt förbättra möjligheterna att bli antagen.

Efter Lunnevad har många av konstutbildningens deltagare utbildat sig till bland annat: arkitekt, illustratör, animatör, grafisk formgivare, keramiker, bildlärare, konstnär, scenograf, modellbyggare, art director, serietecknare, glasformgivare, industridesigner, textilformgivare, konservator och stylist.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstlab - distanskurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Lunnevads Folkhögskola
590 48 Vikingstad

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...

Läs mer om Lunnevads Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights