Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Yrkeslärarprogrammet

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Antagningshistorik

Yrkeslärarprogrammet

Utbildningen vänder sig till dig som har en yrkesutbildning, omfattande yrkeserfarenhet och vill bli lärare. Du arbetar kanske redan som lärare, men behöver en examen för fast anställning. I programmet ingår bland annat studier om centrala och generella kunskaper för lärare till exempel utveckling och lärande, läroplansteori, sociala relationer, betyg och bedömning samt ledarskap. Därutöver ingår verksamhetsförlagd utbildning som integreras i programmets olika kurser. Utbildningen ges som en nätbaserad distansutbildning. Läsåret delas in i tre perioder och studietakten är deltid: höstperiod 50%, vår- och sommarperiod 63%. Schemalagda, obligatoriska träffar genomförs ungefär tre gånger per period, under två eller tre dagar. Dessa träffar förläggs växelvis på campus Kalmar och campus Växjö. Studenterna delas in i mentorsgrupper om 1520 personer. Programmets kurser präglas av ett projekt- och processorienterat arbetssätt, vilket förutsätter samarbete i olika grupperingar. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen förläggs till skolor inom lärosätets partnerområden/VFU-områden. Andra geografiska lösningar kan diskuteras. Lärarutbildningen gör dig väl rustad för att bli lärare på gymnasieskolans yrkesprogram och kan även leda till anställning inom andra samhällssektorer.
För mer information om Yrkeslärarprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt kvalificerade och relevanta yrkeskunskaper för något eller några av de yrkesämnen som finns på gymnasieskolans yrkesprogram.

Examen, diplom m.m.

Yrkeslärarexamen

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yrkeslärarprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Linnéuniversitetet Facebook

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in