Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
120 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2022 - Distans

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

Grundlärarexamen ges med tre inriktningar: fritidshem, förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 samt grundskolans årskurs 4-6. Fritidshemmet är en frivillig del av undervisningsväsendet och utgör en del av grundskolans pedagogiska verksamhet före och efter skoltid för barn i åldrarna 6-12 år. Det här programmet vänder sig till den student som vill utbilda sig till grundlärare i fritidshem och har minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem på minst halvtid, varav två år sammanhängande. Utbildningen utgår från erfarenhet, kunskap och de färdigheter som studenten har med sig från arbetslivet och bygger på en dialektik mellan praktik och teori.Programmet ges på heltid på distans och fördelas över fyra terminer. Undervisning sker vid obligatoriska undervisningsträffar, varav max fem träffar per år om 2-3 dagar som är campusförlagda. Övervägande sker dessa vid studieort Kalmar, men även träffar vid studieort Växjö kan komma att ske.Studenten ska genom teoretiska och verksamhetsförlagda studier utveckla de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som krävs för att förverkliga fritidshemmets mål och därutöver ger utbildningen behörighet att undervisa i praktisk-estetiska ämnen (det av studenten valda ämnet) i förskoleklass och i grundskolans årskurs 1-6.Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat omfattar 120 hp och leder till en grundlärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem på grundnivå, 180 hp. 60 hp valideras mot yrkeserfarenhet.
För mer information om Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt Naturkunskap 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (Områdesbehörighet A6a) eller Engelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A (Områdesbehörighet 6a). Därutöver krävs minst tre årserfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem på minst halvtid, varav två år sammanhängande.

Examen, diplom m.m.

Grundlärarexamen

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Att studera är mer än att bara utbilda...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Linnéuniversitetet Facebook

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in