Fysik, masterprogram

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans, Kalmar
Klassrum, Distans
120 hp
Heltid
Antagningshistorik
Kommande starter

Plats & start


Kalmar
Höst 2023

Distans
Höst 2023

Om utbildningen

Masterprogrammet i fysik ger en utmärkt grund för dig som vill gå vidare med doktorandstudier inom fysik, eller för dig som vill arbeta i industrier som kräver avancerade matematiska, beräknings- och problemlösningsfärdigheter eller en bakgrund inom materialvetenskap, kvantteknologi och nanoteknik. Utbildningsprogrammet börjar med en termin allmänna kurser, följt av 4-6 valbara tioveckorskurser där du har valet av att studera ämnen som teoretisk fysik, kondenserad materiens fysik, kvantberäkning och nanovetenskap. Masterprogrammet avslutas med ett examensarbete (med en längd på 20, 30 eller 40 veckor) inom fysikforskargruppen i Kalmar. Programmet kan genomföras antingen på campus i Kalmar eller helt på distans.Under utbildningen arbetar du nära lärare och forskare som är engagerade i olika forskningsprojekt. Du får en fördjupad kunskap om och förståelse för fysikens begrepp och modeller, och kommer att självständigt kunna initiera och leda undersökningar. Programmet ges på engelska och vänder sig till studenter från hela världen. Det ger också möjlighet till en s k double master degree i samarbete med University of Insubria i Como, Italien.
För mer information om Fysik, masterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen i fysik, eller motsvarande, varav minst 30 hp i modern fysik.Engelska 6 eller motsvarande.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fysik, masterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Tel: 0772-28 80 00
lnu.se


Linnéuniversitetet Facebook

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in