Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Specialistundersköterska anestesi, operation och intensivvård

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Malmö
1,5 år
75 %
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: 2020-08-24 - Distans

Specialistundersköterska anestesi, operation och intensivvård

Är du utbildad undersköterska med arbetslivserfarenhet som vill specialisera dig mot anestesi, operation och intensivvård? Är du på jakt efter en efterfrågad specialistkunskap så att du kan ta dig vidare i karriären? Då kan vår utbildning Specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård vara det du söker!

Om utbildningen

Specialistundersköterska - anestesi, operation och intensivvård är en utbildning för dig som vill ha möjlighet att fortsätta jobba under dina studier. För att kunna bli antagen till utbildningen krävs det att du är undersköterska sedan innan och att du nu vill specialisera dig mot vård inom anestesi, operation och intensivvård.

Distans med obligatoriska träffar i Malmö 

Utbildningen sker på 75% studietakt och på distans från Malmö. Det innebär att du kan studera var och när du vill förutsatt att du kan medverka vid de obligatoriska moment som finns i Malmö.

Undersköterskeutbildning - Specialisering 

Under utbildningen kommer du att lära dig mer om anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi inom relevanta områden samt om vårdhygien inom nyss nämnda områden. Eftersom utbildningen riktar sig mot en specialisering inom ofta akuta vårdärenden gäller det att du kan hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård.

Du kommer att kunna hantera och analysera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer, arbeta utifrån ett vårdhygieniskt förhållningssätt och kunna arbeta inom verksamheter som ställer stora krav på självständighet och forsknings- och utvecklingsarbete.

Du kommer att ha fått fördjupad förståelse för sambandet mellan vetenskap och beprövad erfarenhet och sambandets betydelse av yrkesutövningen, att självständigt och i samverkan med sjuksköterska, patient och närstående identifiera behov och omvårdnadsåtgärder samt att med en helhetssyn kunna göra åtgärdsbedömningar utifrån relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter med särskilt beaktande av de mänskliga rättigheterna.

För mer information om Specialistundersköterska anestesi, operation och intensivvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

 1. Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan
 2. Godkända betyg i följande gymnasiekurser eller motsvarande:

Vård- och omsorgsprogrammet

 • Etik och människans livsvillkor
 • Medicin 1
 • Psykologi 1
 • Vård- och omsorgsarbete 1
 • Vård- och omsorgsarbete 2

Dessutom:

 • Arbetslivserfarenhet från vården som undersköterska inom primärvård eller sjukhus motsvarande minst 1 år på heltid. Deltidsanställningar räknas om till heltid.

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kan du behöva göra ett urvalsprov. Urvalet består av prov kopplat till förkunskapskraven.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningens innehåll

 • Akutsituationer, krispsykologi och teamträning
 • Anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi
 • Examensarbete
 • Handledning och kvalitetsuppföljning
 • Introduktion, mikrobiologi och vårdhygien
 • Kommunikation, etik och kulturmöten vid akut omhändertagande
 • LIA
 • Morgondagens sjukvård och medicinsk teknik
 • Personcentrerad omvårdnad inom anestesi, operation och intensivvård

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska anestesi, operation och intensivvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: