Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Automotivekonstruktör med inriktning elektromagnetisk integration

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1 år
Studiestöd: Ja

Automotivekonstruktör med inriktning elektromagnetisk integration

Bli automotivekonstruktör

Utbilda dig till automotivekonstruktör!

Vill du ha ett kreativt jobb och skapa framtidens teknik? Som automotivekonstruktör jobbar du med CAD och skapar framtidens produkter.

Kort utbildningstid

Det är en kortare utbildning för dig som redan har arbetslivserfarenhet (1 år motsvarande heltid) från konstruktion eller motsvarande kunskap från högre studier. Du behöver kunna en del CAD och konstruktion innan du startar utbildningen.

Distansstudier med platsträffar

Utbildningen sker på distans via webbnarium och kombineras med teoretiska kurser med praktiska inslag. Varje termin träffas utbildare och studerande på plats i Trollhättan. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Hälften av utbildningen är förlagd till en arbetsplats.

Samarbete med branschen

Hela utbildningen är framtagen i nära samarbete med stora företag i branschen som också sitter med i ledningsgruppen och styr utbildningens innehåll och kvalité. Ledningsgruppen ser helt enkelt till att du alltid lär dig det som företagen är i behov av så att du med stor säkerhet ska få jobb. Företag som är engagerade i vår utbildning är bland annat Volvo personvagnar, ÅF, Semcon och NEVS.

Vad kan du arbeta med efter utbildningen?

Efter den här utbildningen kan du hoppa rakt in i yrket som konstruktör inom automotive. Du kommer att ha kunskaper inom hela utvecklingsprocessen med allt från att utveckla ett koncept till en färdig konstruktionslösning. Du utvecklar din kompetens inom att konstruera i 3D samt i att välja lämpliga material, produktionsmetoder och sammanfogningsmetoder inom fordonsindustrin.

För mer information om Automotivekonstruktör med inriktning elektromagnetisk integration, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Behörighet till Yrkeshögskolan.

2. Godkända betyg i följande kurser:

 • Matematik 3b och 3c (Matematik C)
 • Fysik 1 och 2 (Fysik A och B)
 • Teknik 1 och 2 (Teknik A och B)
 • CAD 1 (CAD A)
 • Konstruktion 1 och 2 (Konstruktion A och B)

Arbetslivserfarenhet eller högre studier

Ifall du har arbetslivserfarenhet från konstruktion på heltid i minst 6 mån eller motsvarande kunskaper från högre studier kan du vara behörig till utbildningen ändå.

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kommer du bli kallad till ett urvalsprov poängen på provet avgör vem som kommer in. Provet består av frågor kopplade till de förkunskaper som ingår i behörighetskraven.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Utbildningens innehåll

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om vad som ingår mer specifikt i dem och vilka delmoment som kan ingå.

 • Introduktion till yrkesrollen

Kursen syfte är att säkerställa kunskaper inom branschens specifika förutsättningar och utmaningar och behandlar bl.a. dokumentansvar.

 • CAD, hållfasthet och konstruktionsunderlag

I den här kursen får du som studerande utveckla dina kunskaper i konstruktion, konstruktionsteknik och CAD-baserad konstruktion. Den behandlar även riskhantering och hållfasthet.

 • Materialval och produktionsmetoder

Du får lära dig om olika material, dess användningsområde och tillämpning och produktionsmetoder inom Automotive branschen.

 • Tillämpad el och elektronik inom Automotive

Kursen behandlar området el och elektronik och dess möjligheter och begränsningar inom Automotive.

 • Personligt ledarskap

Kursen skall utveckla den studerandes kunskaper och förmåga med avseende på personligt ledarskap, gruppdynamik och kommunikation.

 • LIA - Tillämpad konstruktion

På praktiken är du ute på ett företag och genomför arbete i skarpt läge. Du har en handledare på företaget som hjälper dig och du får chans att både testa på yrket och se vad dina kunskaper från utbildningen räcker till.

 • Examensarbete

I slutet av utbildningen utför du ett examensarbete inom ett avgränsat område. Du tränar din förmåga i att självständigt och akademiskt genomföra ett projekt.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN-stöd. 

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration IT / Nätverk Programmering Teknik Fordon Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive bransch....


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Automotivekonstruktör med inriktning elektromagnetisk integration

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Errors
Valfritt
Valfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Trekantsvägen 1, plan 6
117 43 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Studentums Guide

Studentums Framtidsguide 2018
         Bläddra i senaste numret    

Logga in