Visar 1-20 av 50 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 50 träffar
1
2
3

Komvux eller folkhögskola på distans

Om du vill förbereda dig för framtida högskole- och universitetsstudier är studieförberedande distansutbildningar något för dig. Även du som behöver behörighetskomplettering i olika ämnen kan välja att läsa en studieförberedande distansutbildning.

Du som saknar vissa gymnasiekurser för att få grundläggande behörighet kan läsa dessa på komvux på distans i din hemkommun. Det kan exempelvis vara svenska, matematik, engelska, samhällskunskap eller naturvetenskap som du behöver läsa.

Ett alternativ till komvux är att läsa på en allmän linje/kurs på folkhögskola på distans. På folkhögskola kan du läsa i ett till tre år. Folkhögskolestudier på allmän linje/kurs på distans ger också grundläggande behörighet.

Det kan vara bra att veta att dina betyg från komvuxstudierna eller folkhögskolestudierna placerar dig i en annan sökgrupp till universitet och högskola. Konkurrensen i denna grupp kan vara högre än i den för dem med ”rena” gymnasiebetyg.

Tekniskt basår – för dig som siktar på högre studier inom teknik

Vill du ha en teknisk utbildning men saknar behörigheten för att bli antagen? Då kan ett tekniskt basår på distans vara något för dig. Detta är ett effektivt sätt att komplettera dina betyg för att kunna söka till exempelvis civilingenjörsprogram, Under det tekniska basåret läser du gymnasiekurser i matematik, fysik och kemi.

Du kan välja att läsa tekniskt basår på distans på komvux eller högskola.

Naturvetenskapligt basår – för dig som siktar på högre studier inom naturvetenskap

Du som vill läsa naturvetenskap på universitet eller högskola men saknar rätt behörighet, kan välja att läsa ett naturvetenskapligt basår på distans. Under året läser du motsvarande gymnasiekurserna Biologi A och B, Fysik A och B, Kemi A och Matematik C och D. Möjligheten finns även att läsa Matematik E.

Du kan välja att läsa naturvetenskapligt basår på distans på komvux eller högskola.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in