Visar 1-20 av 52 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 52 träffar
1
2
3

studera engelska på distans

Att vara flytande i engelska kan vara avgörande i arbetsmarknaden som blir mer och mer internationell. Engelska är ett av världens största och mest talade språk. Om du vill känna dig bekväm att tala, skriva och läsa på engelska är en utbildning en självklar investering. 

Engelska på distans 

Du kan studera engelska på distans i flera olika studievarianter. På universitet/högskola, folkhögskola, komvux och privata utbildningsanordnare. Kurser eller hela program. 

Vilken utbildning passar dig? 

Du som vill lära dig engelska på en avancerad nivå kan studera på högskola eller universitet. Du kan läsa en utbildning med engelska som inriktning eller vilken utbildning som ges på engelska - vad du än väljer kommer dina engelskkunskaper öka avsevärt. 

På folkhögskola sker utbildningen med stort fokus på dg som enskild person, engelskstudier här kan passa dig som vill ha mycket stöd i undervisningen. Här kan du studera engelska samtidigt som du också läser andra ämnen.  

Att studera engelska på komvux är att studera engelska på gymnasienivå, till exempel om du missat engelskan från gymnasiet eller vill läsa upp betyget. 

Vad du än väljer finns möjligheten att studera på distans. 

Studera på distans = studera på ditt sätt

Kanske vill du inte flytta ifrån hemorten eller så vill du studera vid sidan om arbetet? Vad dina skäl än må vara för att studera på distans så är det en studieform som passar vissa människor ypperligt. 

Hur fungerar det att studera på distans?

Vissa kurser och utbildningar på distans är helt webbaserade medan andra har fysiska träffar som är obligatoriska. En helt webbaserad utbildning kan även ha bestämda tider för virtuella träffar medan en annan inte har några bestämda tider alls.  Var noga med att se vad den distansutbildning du väljer har för upplägg så att det inte sker något missförstånd. 

Ett klassrum online

Att studera på distans betyder att du har ditt klassrum online. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. På plattformen kan både lärare och elever kommunicera med varandra. Hur plattformen används är olika, några exempel på vanliga moment är:

  • inspelade föreläsningar
  • forum för diskussion
  • seminarier via webbcam
  • lärarrespons via mail

Är en distansutbildning likvärdig en utbildning på plats?

Ja! Ofta specificeras det inte heller i examensbeviset om en utbildning varit på distans eller inte. Kvalitetskraven är lika höga.

Självdisciplin och kontroll

Självdisciplin är otroligt viktigt för den som väljer att studera på distans. Om du studerar på heltid så innebär det en arbetstid på 40 timmar per vecka. Du blir "din egen chef" och behöver se till att du hänger med i tidsplanen även om inga studier är schemalagda i förväg. 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in