Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 termin, 50%
Deltid, distans
CSN-berättigad
Skrivarkurs

Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

Hitta din författarröst!

Litterär gestaltning är en distanskurs på halvtid som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill komma vidare.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp.

Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via e-post. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen. Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Kursen kan för dig vara ett steg på vägen mot ett eget skrivprojekt. För dig som vill gå vidare med ett eget skrivprojekt finns möjligheten att gå en fortstättningstermin. 

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

För mer information om Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansök via kurssidan på skolans hemsida. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Kostnader

800 kr för studiematerial.

Långholmens Folkhögskola Facebook

Långholmens Folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in