Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

Långholmens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 termin, 50%
Deltid, distans
CSN-berättigad
Öppet hus
2020-04-24

Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

Litterär gestaltning är en distanskurs som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill utveckla ditt skrivande. Vi vill ge dig möjlighet att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp. Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via din privata mail. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen.

Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Kursträffar:  fredagarna den 30/8, 27/9, 25/10, 22/11 och 13/12 klockan 10-17.

För dig som efter avklarad kurs vill gå vidare med ett eget skrivprojekt erbjuder vi möjligheten att gå en fortsättningstermin i samråd med kursledaren.  

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Om kursledaren: Gunnar Granelv är lärare vid Långholmens Folkhögskola. Har arbetat som journalist, frilansande skribent och lärare i Litterär gestaltning.

För mer information om Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan: Klicka på ansökningsknappen och följ instruktionerna. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Kostnader

800 kr för studiematerial.

Långholmens Folkhögskola Facebook

Långholmens Folkhögskola

Långholmens folkhögskola

Långholmens Folkhögskola

Nu i Sundbybergs centrum - Marabouparken Välkommen till vår trevliga skola, som under sommaren 2017 flyttade till nya, fräscha lokaler i Sundbyberg. Skolan är granne med Marabouparkens konsthall och den vackra Marabouparken används som "skolgård".  Skolan är känd för sin...


Läs mer om Långholmens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus!

Den 24 april är du välkommen på Öppet hus på Långholmens Folkhögskola mellan 9-14!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-04-24   

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Skrivarkurs: Litterär gestaltning - distans, halvtid

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Långholmens Folkhögskola

Löfströms allé 7
172 66 Sundbyberg


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in