Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vård- och omsorgsutbildningen - Uppsala

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Vuxenutbildning / Komvux
Utbildningsort: Distans, Tierp, Uppsala Län, Östhammar
Längd: 3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Kommande starter
Uppsala Län Sista ansökan
2018-01-15 
2017-12-01
2018-05-28 
Tierp
Kontinuerliga starter 
Östhammar
Kontinuerliga starter 

Videoreportage

I det här filmklippet får du en bild av hur det kan vara att studera Omvårdnadsprogrammet på KUI.

Du kan läsa Omvårdnadsprogrammet på KompetensUtvecklingsInstitutet på flera olika orter runtom i Sverige, och du väljer din studieform själv.

Vård- och omsorgsutbildningen - Uppsala

Vård och Omsorg

Vård- och omsorgsutbildningen i Uppsala är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis undersköterska, boendestödjare, vårdare eller skötare inom psykiatrisk vård. Utmärkt även för dig som redan arbetar inom vården och önskar komplettera och fördjupa din yrkeskompetens.

Fakta

Kurspoäng: 1400 poäng
Studieformer: Flexibelt, Klassrum (grupp), Lärling
Utbildningens längd: 70 veckor
APL: Två perioder under utbildningen

Omfattning

Hela utbildningen omfattar 1400 poäng fördelat på tre nivåer. Nivå A+B består av gemensamma kurser som alla läser. Till nivå C väljer du inriktning. Samtliga inriktningar ger dig kompetens att arbeta som undersköterska.

Studieformer

Du kan studera flexibelt, i klassrum eller som lärling på en arbetsplats. Om det är för få sökande till klassrumsundervisning erbjuds du istället flexstudier.

Flexibelt (distans)
Du har ett individuellt upplägg där du studerar i egen takt och har möjlighet att delta i föreläsningar och studieverkstad på skolan. Du får också tillgång till vår webbaserade lärplattform. En bra studieform för dig som vill kombinera arbete med studier.

Klassrum
Du deltar i lärarledda lektioner på skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar i veckan studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad på skolan där du kan få handledning av en lärare. Vid få sökande erbjuds du istället flexstudier.

Lärling
Lärlingsstudier innebär att du är på en lärlingsplats (en arbetsplats) minst 70 % av dina studier. Där har du en handledare som samarbetar med lärare kring dina studier. Övrig tid ägnar du åt teoretisk inlärning tillsammans med din lärare. För sökande är det ett krav att utdraget ur belastningsregistret är blankt.

Svenska

Saknar du betyg i svenska kommer du att inleda dina studier med att läsa svenska samtidigt som du studerar din yrkesutbildning. Din utbildning beräknas då ta ca 80 veckor (fyra terminer).

Inriktningar till C-nivå

Till nivå C väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar leder till en formell undersköterskekompetens.

Hälso- och sjukvård
Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården. Du kan exempelvis arbeta inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar eller på vårdcentraler. Dina arbetsuppgifter är exempelvis att basal omvårdnad, dokumentation, provtagningar och kontroller.

Äldreomsorg
Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen. Du kan arbeta inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre. Dina arbetsuppgifter blir att hjälpa brukaren klara av vardagen.

Psykiatri
Du får kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård på exempelvis en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård. Du kan också arbeta med psykiatrisk sjukvård i brukarens hem.

Socialt behandlingsarbete
Du får kompetens att arbeta som undersköterska, behandlingsassistent eller boendestödjare. Du arbetar med att motivera och stödja människor som har sociala problem av olika slag. Arbetsplatsen kan vara en institution men du kan också arbeta med ungdomar och människor med beroendeproblematik som bor hemma hemma, på ett behandlingshem eller ungdomshem. Det finns flera titlar för liknande arbetsuppgifter, t.ex: stödassistent, boendeassistent, habiliteringsassistent, ledsagare och vårdare.

Funktionsnedsättning
Du får kompetens att arbeta som vårdare, personlig assistent. Du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna är att tillsammans med brukaren sköta det som hen vill göra. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, kooperativ, stiftelser eller brukaren själv.

Arbetsplatsförlagt lärande

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) ingår i utbildningen. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din praktik på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Validering

För dig som har yrkeserfarenhet erbjuder vi möjlighet att validera. Validering innebär att vi kartlägger och dokumenterar de faktiska kunskaper som du har skaffat dig genom lärande i annan utbildning eller i arbetslivet. Det innebär att du inte behöver läsa om det du redan har lärt dig. Tillsammans med dig arbetar vi fram en valideringsplan där vi bedömer vilka kurser du kan validera och vilka kurser du behöver komplettera med utbildning.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Uppsala UtbildningsCenter
S:t Olofsgatan 9, 2 tr
753 21 Uppsala
018-474 88 80

För mer information om Vård- och omsorgsutbildningen - Uppsala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du ansöker genom att kontakta Navet utbildning som ligger i centrala Uppsala i hörnet av Svartbäcksgatan (gågatan) och Klostergatan. Telefon: 018-727 21 60

Välj en egen kombination av kurser

Du kan också välja att söka enstaka kurser för att till exempel fördjupa din kompetens. Då söker du varje kurs för sig.

Examen, diplom m.m.

Kurserna är nationella gymnasiekurser och du får gymnasiebetyg efter avslutad kurs.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder kostnadsfri gymnasial vuxenutbildning (Komvux) inom några av samhällets viktigaste områden: Vård och omsorg Barn och fritid Friskvård och hälsa Sedan 1999 har vi helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom dessa områden. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Vård- och omsorgsutbildningen - Uppsala.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutetMedborgarplatsen, Fridhemsplan

Stockholm

Tel: 010-434 07 00

www.kui.se

Kontakta KompetensUtvecklingsInstitutet