Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vård- och omsorgsutbildningen - Linköping

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesvux/Program (Komvux)
Utbildningsort: Distans, Linköping
Längd: 1-3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Startdatum: Kontinuerliga starter - Distans
Sista ansökan: Kurserna är sökbara trots att terminsstart passerat.

Videoreportage

I det här filmklippet får du en bild av hur det kan vara att studera Omvårdnadsprogrammet på KUI.

Du kan läsa Omvårdnadsprogrammet på KompetensUtvecklingsInstitutet på flera olika orter runtom i Sverige, och du väljer din studieform själv.

Vård- och omsorgsutbildningen - Linköping

Kurser inom Vård- och omsorgsprogrammet ger en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom vård- och omsorgsverksamhet som till exempel undersköterska, personlig assistent, skötare eller behandlingsassistent. Utbildningen finns med inriktning mot hälso- och sjukvård, psykiatri, funktionsnedsättning, äldreomsorg samt socialt arbete.

Utbildning
: Vård- och omsorgsprogrammet
Omfattning: 1500 poäng
Kursstarter och sista ansökan: Se respektive kommun
Studieform: Flex, Grupp, Distans
Ansökan: Via Vuxenutbildningen i din hemkommun

Innehåll

Du får kunskaper om hälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

Läsa kurspaket

A-nivå Grundläggande kurser, 500p.
B-nivå Grundläggande kurser, 500p.
C-nivå Inriktning, 500p.
Hela utbildningen består av 1500 poäng vilket motsvarar 3 terminers heltidsstudier. Nivå A och B består av gemensamma kurser som alla läser. På Nivå C väljer du inriktning.

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser från alla våra utbildningar för att till exempel fördjupa din kompetens. Då söker du varje kurs för sig.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ca 4-5 veckor/termin. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. I några kurser ingår fältstudier.

Validering

För dig som har erfarenhet inom yrkesområdet har du möjlighet att validera dina kunskaper och erfarenheter. Du behöver inte läsa om det du redan kan. Valideringen kan hjälpa dig att förkorta din studietid.

Inriktningar på C-nivå

Hälso- och sjukvård
Inriktingen ger dig kunskap att arbeta som undersköterska. Du kan bland annat arbeta inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar, eller på vårdcentraler.

Psykiatri

Inriktningen ger dig kunskaper att arbeta som skötare inom psykiatrin. Skötare kan arbeta på en psykiatrisk vårdavdelning eller en öppenvårds-avdelning på ett sjukhus, eller inom integrerad psykiatrisk vård där vård på behandlingsavdelning integreras med dagvård och mottagning. Man kan också arbeta med psykiatrisk sjukvård i brukarens hem.

Funktionsnedsättning
Inriktningen ger dig kunskaper att arbeta som personlig assistent/omsorgsassistent. Ett jobb där du ger stöd i vardagen åt människor med funktionshinder till exempel rörelsehinder eller en intellektuell funktionsnedsättning. I arbetet som personlig assistent försöker man stötta sin brukare att kunna leva sitt liv som han eller hon själv vill.

Äldreomsorg
Inriktingen ger dig kunskap att arbeta som undersköterska. Du kan bland annat arbeta inom hemtjänsten eller på särskilda boenden för äldre.

Socialt arbete
Inriktingen ger dig kunskap att arbeta som behandlingsassistent/ behandlingspedagog/socialpedagog. Det innebär att du arbetar med människor som har sociala problem av olika slag. Arbetsplatsen kan vara en institution, men man kan också arbeta med ungdomar och missbrukare som bor hemma eller i ett kollektiv, till exempel ett behandlingshem eller ungdomshem.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Linköping
Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler på Tanneforsgatan 8 mitt i stan i Linköping. Vi som arbetar som lärare har alla en flerårig yrkeserfarenhet från de yrkesinriktningar som vi är undervisande lärare i. Vi ger dig personlig service med coachning från oss lärare. Vi erbjuder dig studier i grupp, flexibla studier med individuellt upplägg i egen takt och distansstudier. Vi har ett nära samarbete med arbetslivet och våra studerande har lätt att få jobb efter avslutande studier.

För mer information om Vård- och omsorgsutbildningen - Linköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till alla våra utbildningar och kurser via vuxenutbildningen i Linköpings kommun.

Du kan alltid lämna en ansökan efter ansökningstidens slut så undersöker vi om det finns någon ledig plats.

Välj en egen kombination av kurser

Du kan också välja en egen kombination av kurser ur hela vårt kursbud!

Tips!
För dig som är intresserad av att arbeta eller redan arbetar som personlig assistent, resursperson i skola eller med annan verksamhet med barn i behov av särskilt stöd erbjuder vi möjlighet att kombinera kurser från Omvårdnadsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet. Du kan även läsa kurser från båda programmen för att förbereda dig för högskolestudier.

Kurser

Gemensamma kurser
A-NIVÅ
Vård och omsorgsarbete 1 VÅRVÅR01 200p
Hälsopedagogik HÄLHÄL0 100p
Psykologi 1 PSKPSY01 50p
Medicin 1 MEDMED01 150p

Gemensamma kurser
B-NIVÅ
Vård och omsorgsarbete 2 VÅRVÅR02 150p
Etik och människans livsvillkor MÄNETI0 100p
Psykiatri 1 PSYPSY01 100p
Specialpedagogik 1 SPCSPE01 100p
Samhällskunskap 1a2 SAMSAM01a2 50p

Inriktning Hälso- och sjukvård
C-NIVÅ
Akutsjukvård SJUAKU0 200p
Medicin 2 MEDMED02 100p
Räddningsmedicin SJUKRÄD0 100p
Lindrande vård SJULIN0 100p

Inriktning psykiatri
C-NIVÅ
Psykiatri 2 PSYPSY02 200p
Samhällsbaserad psykiatri PSYSAM0 100p
Rättspsykiatri PSYRÄS0 100p
Människans säkerhet MÄSMÄN0 100p

Inriktning Funktionsnedsättning
C-NIVÅ
Specialpedagogik 2 SPCSPE02 100p
Socialpedagogik PEASOC0 100p
Friskvård och hälsa HÄLFRI0 100p
Vårdpedagogik och handledning PEAVÅD0 100p
Hemsjukvård SJUHEM0 100p

Inriktning Äldreomsorg
C-NIVÅ
Äldres hälsa och livskvalitet GERÄLD0 200p
Vård och omsorg vid demenssjukdom GERVÅR0 100p
Hemsjukvård SJUHEM0 100p
Lindrande vård SJULIN0 100p

Inriktning Socialt arbete
C-NIVÅ
Socialpedagogik PEASOC0 100p
Människans säkerhet MÄSMÄN0 100p
Samhällsbaserad Psykiatri PSYSAM0 100p
Vårdpedagogik och handledning PEAVÅD0 100p
Rättspsykiatri PSYRÄS0 100p


Studeranderöster

”Det fina med KUI, är den flexibla studieformen. Tack vare den så kunde jag slutföra min undersköterskeutbildning, samtidigt som jag jobbade. Jag gjorde min egen studieplanering, bestämde studietakten och lämnade in uppgifter över internet. Samtidigt var jag välkommen på föreläsningar och studieverkstäder på skolan, om jag så önskade. Flexibelt, tillgängligt och smidigt. Jag kan varmt rekommendera KUI!” /Linda, Studerande

”Det var en positiv upplevelse att läsa på distans! Jag är väldigt stolt över mig själv att jag har lyckats med att nå mitt mål att bli undersköterska. Tidigare var jag övertygad om att jag aldrig mer skulle studera, men under min studietid så har jag blivit peppad. Nu funderar jag på att läsa vidare till sjuksköterska!” /Annelie Lundh, Studerande

“Jag vill tacka alla på KompetensUtvecklingsInstitutet som gjorde detta möjligt för mig genom ett stort stöd och ett brinnande engagemang!!” /Jossan, Studerande

"Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!" /Simon Wetterhäll

"Jag läser Omvårdnadsprogrammet på distans. Jag har fast anställning men kraven på kompetens ökar och inom kort behöver man kanske en formell kompetens och då vill jag se till att jag har den. Jag började med en kurs och sen upptäckte jag hur roligt det var! För dig som tror att du är för gammal, vill vidareutveckla dig eller börja en ny karriär så rekommenderar jag KUI. Du får det stöd du behöver. Ävenpå distans. Det är jätteroligt!" /Helene Wallstenius

Examen & Intyg

Kurserna är nationella gymnasiekurser och du får gymnasiebetyg efter avslutad kurs.

Kostnader

Kostnad Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Hur kan jag försörja mig under studietiden? Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Telefon: 0771-276 000, vardagar 08.00–16.30.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vård- och omsorgsutbildningen - Linköping

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Medborgarplatsen, Fridhemsplan
Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in