Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Barn- och fritidsutbildningen - inriktning socialt arbete och funktionsnedsättning

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Vuxenutbildning / Komvux
Utbildningsort: Eskilstuna, Falun, Flen, Hallstahammar, Håbo, Katrineholm - Visa alla expander
Längd: 3 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja
Kommande starter
Stockholms Län Sista ansökan
2018-01-08 
2017-11-12
2018-03-19 
2018-01-21
Linköping
2018-01-15 
Kurserna är sökbara på trots att terminsstart passerat.
Uppsala Län
2018-01-15 
2017-12-01

Barn- och fritidsutbildningen - inriktning socialt arbete och funktionsnedsättning

Barn- och fritidsutbildningen - inriktning socialt arbete/funktionsnedsättning

Vill du bli personlig assistent för barn och ungdomar? 
Då ska du välja Barn- och fritidsutbildning med inriktning Socialt arbete/funktionsnedsättning.

Som personlig assistent, vårdare eller boendestödjare för barn och ungdomar arbetar du för en individ, i dennes vardagsmiljö. Det kan vara på en arbetsplats, i skolan eller i hemmet. Din centrala uppgift är att vara ett stöd i vardagen, vid olika tider på dygnet, för att personen ska kunna leva som andra. Brukarna är barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning, till exempel rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättningar eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Omfattning

Utbildningen består av 1000-1500 poäng fördelat på tre nivåer. Antalet poäng och vilka kurser som ingår varierar från kommun till kommun. Vill du veta vad som erbjuds i just din kommun? Välkommen att kontakta oss för vägledning och mer information om möjligheter, yrkesutgångar och studieformer.

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) innebär praktik inom pedagogisk verksamhet så som förskola, skola eller fritidshem ca 4-5 veckor/termin. Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att du utvecklar yrkeskunskaper och yrkesidentitet. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Våra studieformer

Vi har ett flertal studieformer. Kontakta oss för att få information om vilka studierformer som erbjuds i just din kommun.

Studera i klassrum (i grupp)
Du deltar i lärarledda lektioner på ditt UtbildningsCenter cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar i veckan studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform, eller i öppen studieverkstad på UtbildningsCentret där du kan få handledning av en lärare

Studera flexibelt
Det innebär att du har ett individuellt upplägg. Du studerar i egen takt och har möjlighet att delta i föreläsningar och studieverkstad på ett av våra UtbildningsCenter. Du får också tillgång till vår lärplattform Du kan även läsa enstaka kurser för att bredda eller fördjupa din kompetens. De flesta kurserna erbjuds på distans så att du smidigt kan kombinera arbete med studier.

Studera på distans
Det innebär att du studerar via vår webbaserade lärplattform Fronter. I vissa kurser ingår praktiska moment som genomförs på något av våra UtbildningsCenter och arbetsplatsförlagt lärande som utförs på en arbetsplats. Examination genomförs på plats på något av våra UtbildningsCenter.

Studera som lärling
Det innebär att du fyra dagar i veckan genomför utbildningen på en arbetsplats och en dag i veckan på skolan. Du har en lärare och mentor på skolan och en handledare på arbetsplatsen. Lärlingsutbildningen inleds med en orienteringskurs. Du får också tillgång till vår webbaserade lärplattform Fronter. 

Validering

Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter och genomför prövning så att du inte behöver läsa det du redan kan. Kontakta oss för mer information om validering.

För mer information om Barn- och fritidsutbildningen - inriktning socialt arbete och funktionsnedsättning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansök om utbildningsplats hos kommunen
Du ansöker om en utbildningsplats via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd. Vi har avtal med flera kommuner i Sverige, och det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad utbildning eller inte.

Du är behörig att söka om du

  • helt saknar gymnasiebetyg.
  • behöver komplettera din gymnasieutbildning för behörighet till högre studier.
  • vill få dina kunskaper och din kompetens validerad.
  • behöver ändra yrkesinriktning för att öka möjligheten till arbete.

Gemensamt för all antagning till Komvux är att du som har en kort utbildning har företräde framför den som har längre utbildning. Med kort utbildning menas att du inte läst gymnasiet, hoppat av gymnasiet eller saknar slutbetyg/gymnasieexamen.

För gymnasial vuxenutbildning finns ingen garanti att du får plats. Din kommun väljer vilka som får studera. Det är din hemkommun som avgör vilka kriterier som gäller för antagningen. Har du fler frågor om behörighet? Kontakta din hemkommun för att ta reda på vad som gäller i just din hemkommun. 

Kurser

Vilka kurser som ingår varierar från kommun till kommun. Kontakta oss för att få information om vilka kurser som erbjuds i just din kommun.

Studeranderöster

Studerande säger

Niloufar Taslin
Så fort jag satte min fot på den här skolan fick jag bra information och det gick väldigt lätt. Man klarar sig i den här skolan och kunskaperna man får här bär man med sig hela livet. Börja studera på KUI för här får du den hjälp du behöver. Börja studera här. Tveka inte!

Valeska Cordova
Efter utbildningen vill jag studera vidare på högskola och sedan starta en egen verksamhet för barn med särskilda behov. Här finns väldigt kompetent och professionell personal som möter varje elevs specifika behov. Jag kan rekommendera dig att börja studera här. Ett tips är att komma hit och hälsa på för att se hur vi arbetar på skolan.

Kostnader

Kostnad
Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva under din utbildning.

Ansök om studiestöd
Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Det snabbaste och enklaste sättet att söka studiestöd är att göra en elektronisk ansökan på deras webbplats, men du kan också kontakta dem på telefonnummer 0771-276 000.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder kostnadsfri gymnasial vuxenutbildning (Komvux) inom några av samhällets viktigaste områden: Vård och omsorg Barn och fritid Friskvård och hälsa Sedan 1999 har vi helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom dessa områden. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Barn- och fritidsutbildningen - inriktning socialt arbete och funktionsnedsättning.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutetMedborgarplatsen, Fridhemsplan

Stockholm

Tel: 010-434 07 00

www.kui.se

Kontakta KompetensUtvecklingsInstitutet