Gymnasiala kurser - Stockholm Söderort

Iris
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Botkyrka, Distans, Huddinge, Nykvarn, Salem, Södertälje
Längd varierar
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Gymnasiala kurser - Stockholm Söderort

Du som bor i kommunerna Huddinge, Botkyrka, Salem, Södertälje och Nykvarn kan studera kurser på distans eller i klassrum på Iris. Att läsa på distans passar dig med ett flexibelt schema då du kan välja själv när och var du vill studera. Vill du istället studera i klassrum läser du på våra skolor i Liljeholmen eller i Södertälje.

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som vill få en gymnasieexamen. På Iris kan du studera både på distans och i klassrum. Att studera på distans är en populär utbildningsform där du kan välja hur du vill lägga upp dina studier. Att själv ha möjlighet att välja när och var du vill studera lockar många och passar exempelvis dig med ett varierande schema.

Du kan läsa hela kurspaket eller enstaka kurser, höja eller komplettera betyg för att kunna söka till yrkesutbildningar, universitet och högskolor. Studera på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid. Läs en kurs i taget eller flera ämnen samtidigt. Upplägget är anpassat för vuxna som kan ta ett självständigt ansvar för sina studier.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Iris sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

För mer information om Gymnasiala kurser - Stockholm Söderort , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Iris?

Samarbete med branscher

Distansutbildningar

Auktoriserat utbildningsföretag

Så ansöker du

Du kan ansöka om grundläggande vuxenutbildning från det år du fyller 20 år. Du ansöker via din hemkommuns webbplats. På kommunens webbplats hittar du all information som gäller för kommunal vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider.

Om Iris i Liljeholmen

En kort promenad från t-banan i Liljeholmen, (10 minuter med röda linjen från T-centralen), ligger vår skola. Du kommer att trivas i fräscha lokaler, utrustade med wifi och modern teknisk utrustning. Här finns allt du behöver för att lyckas med dina studier. 

Eleven är i fokus

Så är det på alla våra skolor och naturligtvis även i Liljeholmen. Här möter du kunniga och erfarna ämneslärare. Behöver du rådgivning kan du prata med våra studie- och yrkesvägledare som hjälper dig lägga upp studierna så att de fungerar för dig. Med bra planering och ett steg i taget blir det enklare att nå din dröm.

Hos oss ingår kursmaterialet

Utbildning är viktigt och hos ska alla ha råd att studera. Därför får du som är elev hos oss gratis kursmaterial. Det gäller skolan i Liljeholmen och alla våra skolor runt om i Sverige.

Du får studiestöd via CSN

Om man läser kurser på grundläggande eller gymnasial nivå kan man ansöka om CSN.

Itslearning handlar om din utbildning

Itslearning är en digital lärplattform som du får tillgång till när du studerar i Liljeholmen. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information.

Om Iris i Södertälje

Våra centrala lokaler på Gästgivaregatan 5 i Södertälje ligger en kort promenad från pendeltågsstationen. Hos oss finns kunniga och engagerade lärare som ger dig goda möjligheter att lyckas med dina studier och nå dina mål.

Anpassade lokaler

Skolan i Södertälje är utrustad med wifi och har den tekniska utrustning som behövs för att underlätta dina studier. Det finns en datasal och du har möjlighet att värma egen mat. Vill du koppla av eller umgås, finns många lugna platser för studier och samtal.

Eleven är i fokus

På samtliga Iris Competens skolor är eleven i fokus, så även i Södertälje. Behöver du rådgivning kan du prata med vår studie- och yrkesvägledare som hjälper dig lägga upp studierna så att de passar för dig. Med bra planering blir det enklare att nå din dröm. Vi erbjuder även peppande karriärcoachning till våra elever.

Hos oss ingår kursmaterialet

Utbildning är viktigt och hos oss ska alla ha råd att studera. Därför får du som är elev hos oss gratis kursmaterial. Det gäller skolan i Södertälje och alla våra skolor runt om i Sverige.

Itslearning

Itslearning är en digital lärplattform som du får tillgång till när du studerar i Södertälje. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information.

Studiestöd via CSN

När du läser kurser på grundläggande eller gymnasial nivå kan du ansöka om studiestöd via CSN.

Kursutbud för Stockholm Söderort

Gymnasiala kurser:

Biologi 1, 2
Engelska 5, 6, 7
Filosofi 1
Fysik 1a, 2
Geografi 1
Gymnasiearbete Samhällsprogrammet
Gymnasiearbete Naturprogrammet
Historia 1a1, 1b
Kemi 1, 2
Litteratur
Matematik 1a1, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4
Naturkunskap 1b
Psykologi 1
Religionskunskap 1, 2
Samhällskunskap 1b, 2
Spanska 1, 2
Svenska 1, 2, 3
SVA 1, 2, 3, 4

Iris

Din utveckling - Iris uppdrag i över 100 år

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Med den längsta erfarenheten inom utbildning, stödinsatser, jobbmatchning och anpassningar förbereder Iris dig för dagens arbetsmarknad. Iris finns på ett 50-tal orter i hela Sverige och varje år genomgår tusentals personer någon av...


Läs mer om Iris och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Gymnasiala kurser - Stockholm Söderort

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Iris

Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in