Korta YH-utbildningar

AI-driven marknads- och kommunikationsutveckling

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

UTVECKLA AI-DRIVNA PROCESSER

YH-kursen AI-driven marknads- och kommunikationsutveckling riktar sig till dig med erfarenhet inom digital marknadsföring som vill lära dig mer om AI och Machine learning inom marknadsföring. Kursen lär dig effektivisera din marknadskommunikation och leda processer inom marknads- & kommunikationsutveckling.

Artificiell intelligence (AI) håller på att förändra och revolutionera marknads- och kommunikationsarbetet. Möjligheterna är många där effektivisering av marknads- och kommunikationsarbetet bara är ett exempel. Att tillämpa AI och utnyttja dess kraft och potential i marknads- och kommunikationsarbetet blir därmed alltmer väsentlig ur såväl lönsamhets- som konkurrenshänseende.

Denna utbildning riktar sig till dig som arbetar med digital marknadsföring, analys eller kommunikation och är nyfiken på hur du kan använda AI som stöd i ditt arbete.

Utbildningen är bred och innefattar tillämpningsområde, utmaningar och möjligheter såväl som processer, metodik och plattformar på marknaden. En viktig del i utbildningen är maskininlärning, som är central teknik för att uppnå AI.

För mer information om AI-driven marknads- och kommunikationsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Kursinnehåll

Artificiell intelligens och maskininlärning inom marknadskommunikation, 40 YH-poäng

  • Artificiell intelligens vs maskininlärning
    • Begrepp, tillämpning, egenskaper, funktionalitet, etc.
  • Tillämpningsområden inom AI-driven marknadsföring
    • Dataanalys, NLP natural language processing/naturlig språkbehandling, mediaköp, automatiserad beslutsfattning, innehållsgenerering/innehållsproduktion, realtidspersonalisering, etc.
  • Komponenter inom AI-driven marknadsföring
    • Maskininlärning, big data, dataanalys, plattformar och system samt ramverk och statistiska modeller.
  • Process och metodik inom AI-driven marknadsföring
    • Marknadsanalys och segmentering, målsättning och nyckeltal, dataskydd och integritet/gdpr och juridik, datakällor och datakvantitet, data science och expertis, datakvalitet, beslutfattande, automatisering, etc.
  • Plattformar, system och ramverk inom AI-driven marknadsföring
  • Utmaningar inom AI-driven marknadsföring
    • Tränings-/inlärningstid, datakvalitet, integritet, affärsnyttoperspektiv, metodik och tillämpning, digitalisering och disruption.
  • Möjligheter inom AI-driven marknadsföring
    • Ökad avkastning/omsättning, förbättrad kundrelation och personalisering, förbättrad marknadsmätning, effektivare beslutsfattning, etc.

Highlights

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

  • Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 
    Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.
  • Minst två års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom digital marknadsföring, digital kommunikation eller digital analys.

    Följande dokument/filer behövs för att din ansökan skall bedömas som komplett:
  • Gymnasiebetyg eller motsvarande
  • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

    Reell kompetens
    Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Läs mer på ihm.se.

Examen & Intyg

Efter utbildningen har du en plattform för att strategiskt och operativt påbörja och utveckla arbetet med AI-drivna processer och funktionalitet i organisationens marknadsföring och kommunikation. AI och maskininlärning är integrerat i nästan samtliga affärssystem, digitala medier & plattformar samt kommunikationsverktyg företag möter idag. Du får kompetens inom kund-, marknadsförings- och kommunikationshantering fokuserad på logaritmer, dataanalys, automatisering och programmatiska processer. Detta är kompetens som blir alltmer affärskritisk och nödvändig för att ett företag ska vara konkurrenskraftigt.

Fortsatta studier

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: AI-driven marknads- och kommunikationsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.