E-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik inom vård- och omsorg 40 yhp

Högskolan på hemmaplan Gislaved
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
32 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

VILL DU VARA MED OCH SKAPA FRAMTIDENS
VÅRD- OCH OMSORG?

Jobbar du som undersköterska, personlig assistent eller vårdbiträde? Är du nyfiken på e-hälsans möjligheter och utmaningar och vill utvecklas i din yrkesroll? Behöver du kunskap i e-hälsa och välfärdsteknologi för att hänga med i den snabba teknikutvecklingen? Nu har du chansen att skaffa dig denna kompetens på hemmaplan samtidigt som du arbetar. 

Studieupplägg
Kursen har ett flexibelt och valbart studieupplägg. Kursen kommer att erbjudas på plats i Gislaved för de studerande som önskar ha en fysisk lärare i klassrummet. Utbildningen kommer även att erbjudas via telebild till Vetlanda lärcentrum och Campus Hultsfred. Detta studieupplägg passar de studerande som till exempel inte har möjlighet att pendla men önskar fysiska studiekamrater och hjälp med uppkoppling.

Utbildningen kommer dessutom att erbjudas på distans. Du kan alltså sitta var som helst och följa undervisningen och interagera med lärare och övriga studiekamrater. Allt du behöver är en dator/surfplatta och internet- uppkoppling.

Samtliga föreläsningar kommer även att spelas in för de som inte har möjlighet att deltaga till exempel på grund av arbete. Detta flexibla studieupplägg ger dig även möjlighet att studera när det passar dig bäst.

Förkunskaper och behörighet
För att vara behörig till kursen krävs grundläggande behörighet* och minst 6 månaders arbetslivserfarenhet. Om du helt eller delvis saknar grundläggande behörighet kan du antas till kursen via reell kompetens (studenten bedöms ha annan utbildning och eller praktisk erfarenhet/arbetslivserfarenhet som motsvarar grundläggande behörighet) eller 20%-regeln (ledningsgruppen bedömer att studenten trots avsaknad av grundläggande behörighet har förutsättningar att tillgodogöra sig kursen).

Grundläggande behörighet: Du är behörig till kursen om du har en gymnasie- eller vuxenutbildningsexamen eller annan svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven ovan.

Tid och plats

Kursperiod: start vecka 37 år 2021

Plats: Gislaved, Vetlanda, Hultsfred eller Distans 

Ansökan 1 mars-16 maj 2021

För mer information om E-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik inom vård- och omsorg 40 yhp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan och behörighet

Ansök här!

Ansökningsperiod: 1 mars - 16 maj

Behörighet

Grundläggande behörighet:

Gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning eller motsvarande.

Om du saknar grundläggande behörighet - Reell kompetens:
För dig som inte uppfyller kraven på grundläggande behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen. Skolan kan göra undantag om man bedömer att en sökande kommer att kunna klara utbildningen. Kanske har du arbetslivserfarenhet eller en utländsk examen som visar dina kunskaper.

Examen & Intyg

Kursintyg yrkeshögskola 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN

Högskolan på hemmaplan Gislaved

Högskolan på hemmaplan i Gislaved. Den lilla skolan med de stora möjligheterna!

I Gislaveds kommun har vi nära till allt. Nära till natur, och fantastiska friluftsupplevelser. Men även nära till kultur, idrott och ett rikt fritidsliv. Från Gislaved når du flera större orter inom en timme t ex Jönköping, Borås och Halmstad....


Läs mer om Högskolan på hemmaplan Gislaved och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: E-hälsa, digitalisering och välfärdsteknik inom vård- och omsorg 40 yhp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan på hemmaplan Gislaved

Gislegatan 1
33233 Gislaved

Tel: 0371-81954
Mobil 070-608 19 54
www.gislaved.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in