Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Idrottsvetenskapliga programmet - inriktning hälsofrämjande livsstil 180 hp

Högskolan i Gävle, i Gävle (+1 orter)
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Var med och skapa idrott för alla!

Att vi idrottar är viktigt för hälsan, men alla har olika förutsättningar att idrotta. Du kan vara med och jobba för att idrotten ska vara tillgänglig och lika för alla, och så klart för att idrotten ska vara schysst.

Vad är idrottsvetenskap?

Idrottsvetenskap är ett tvärvetenskapligt kunskapsområde som handlar om den idrottande individen och idrottskulturen. Det idrottsvetenskapliga programmet vid Högskolan i Gävle har inriktning mot hälsofrämjande livsstil och förbereder för arbete med idrott och fysisk aktivitet för alla.

Tonvikt på idrott ur ett hälsoperspektiv

Programmet har två huvudspår; anpassad fysisk aktivitet (AFA) och dopning. AFA handlar om att synliggöra och inkludera grupper av människor i idrott för att möjliggöra en fysiskt aktiv livsstil för alla. Området dopning belyser både problematiken inom idrotten och missbruk av prestationshöjande preparat inom arbetsliv och fritid.

En kompetens som behövs i framtiden

Efter utbildningen har du möjlighet att jobba både inom privat och offentlig sektor. Du har goda kunskaper om idrottssektorn och kan arbeta som exempelvis föreningsutvecklare eller idrottsutbildare. Du kan också leda, planera och genomföra projekt och ge personlig rådgivning inom anpassad fysisk aktivitet och dopning. Du har också möjlighet att fortsätta dina studier på avancerad nivå. Högskolan i Gävle erbjuder masterutbildning i arbetshälsovetenskap.

Distans

Programmet ges helt på distans och har fem obligatoriska tillfällen i Gävle, varav det första hela vecka 35 (första veckan på terminen). Därutöver finns också schemalagda obligatoriska aktiviteter via Högskolans utbildningsplattform, Canvas, och videokonferensverktyget Zoom.

För mer information om Idrottsvetenskapliga programmet - inriktning hälsofrämjande livsstil 180 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Examen & Intyg

Efter examen i programmet har du förutom en kandidatexamen i idrottsvetenskap också möjlighet att bli certifierad enligt EuropeActive Standards, EQF minst level 4, Personal Trainer och EQF level 6, Advanced Health & Exercise Specialist, vilket öppnar en arbetsmarknad i Europa.

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Idrottsvetenskapliga programmet - inriktning hälsofrämjande livsstil 180 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights