Masterprogram i informationsvetenskap: digitala miljöer

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
Distans
120 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Masterprogram i informationsvetenskap: digitala miljöer

På masterprogrammet Informationsvetenskap: digitala miljöer studerar du information både ur ett tekniskt och teoretiskt perspektiv. Programmet vänder sig till dig som har en kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, informationsarkitektur, arkivvetenskap, digital humaniora, informatik, systemvetenskap eller närliggande område.På programmet utvecklar du dina kunskaper inom informationsvetenskapliga teorier som sedan konkretiseras genom att du lär dig att hantera digitala data från bild och text och att utvärdera datastrukturer som omvandlar data till information. Under det sista året får du möjlighet att tillämpa kunskaperna i en större kontext, från den individuella användaren, till betydelsen av digitaliseringen för organisationer och för det demokratiska samhället.

Ansökan och behörighet

Kandidatexamen i informationsvetenskap 180 hp och kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. För ytterligare information om engelska språkkunskaper, se www.hb.se/Englishlanguageproficiency

Examen, diplom m.m.

Masterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00
Fax 033-435 40 03


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in