Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Magisterprogram i litteraturpedagogik

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Magisterprogram i litteraturpedagogik

Du som gillar att läsa och analysera böcker med andra, och som vill utveckla litteraturpedagogiskt arbete. Ge dig själv fördjupade kunskaper om att leda och utföra litteratursamtal genom magisterprogrammet i litteraturpedagogik. Programmet ger dig kunskaper kring hur olika typer av texter kan analyseras, om läsningens plats och betydelse i samhället, samt hur skönlitterära texter kan användas i olika sammanhang och tilltala olika sorters människor.Utbildningen ger kompetensutveckling för yrken där läsning och samtal om litteratur utgör viktiga inslag, så som bibliotekarier och lärare.InnehållProgrammet ger fördjupade kunskaper om hur olika typer av texter kan analyseras, vad läsning har för betydelse samt vilken plats läsning och litteratur har i mediesamhället. Praktik och teori möts genom att studenterna får prova på, reflektera över och utvärdera olika typer av textsamtal. I utbildningen ingår även kurser om litteratur i samhället och om berättande i olika medier. I slutet av programmet ges möjlighet att fördjupa sina kunskaper om vetenskapliga förhållningssätt och metoder. Utbildningen avslutas med en magisteruppsats.Fysiska träffarTvå fysiska träffar per termin ingår i utbildningen. Då ses vi i Borås. Träffarna kan komma att genomföras digitalt med anledning av Covid-19. Besked lämnas vid utbildningens start.ArbetsmarknadUtbildningen ger kompetensutveckling för yrken där läsning av litteratur och samtal om litteratur utgör viktiga inslag, så som bibliotekarier och lärare. Efter utbildningen har du kunskaper för att ha ett övergripande ansvar för den litteraturpedagogiska verksamheten på kommunal eller regional nivå, eller att genom lokala nätverk arbeta med att stimulera samarbete mellan olika professioner. Du kommer även få verktyg för att kunna utveckla det litteraturpedagogiska arbetet på din arbetsplats genom fördjupad kunskap och tillgång till nya nätverk.

Ansökan och behörighet

Kandidatexamen

Examen, diplom m.m.

Magisterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00
Fax 033-435 40 03


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: