Svenska 1

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Ale , Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvidsjaur, Arvika - Visa alla  
Klassrum
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Västerås
2023-05-22

Göteborg
2023-05-29

Ale
Flexibel

Alingsås
Flexibel

Om utbildningen

I kursen Svenska 1 får du studera och arbeta med det svenska språket. Du kommer att utveckla dina färdigheter i att läsa, tala och skriva på svenska. Under kursens gång kommer du bland annat få i uppgift att läsa skönlitteratur, skriva olika typer av texter, hantera källor och studera svenska språkets uppbyggnad, samt hur det varierar i olika situationer. Du får också hålla ett muntligt föredrag med stöd av en bildpresentation.


Efter utbildningen

Har du utvecklat dina kunskaper inom det svenska språket. Du har bland annat fått kunskap om skrivprocessen, referatteknik samt ordklasser och satsdelar.


Förkunskaper och behörighet

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

I denna kurs utvecklas din förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du kommer att läsa och reflektera över texter, såsom centrala skönlitteratära verk av svenska och andra författare, såväl manliga som kvinnliga. Du kommer även få i uppgift att skriva argumenterande text och hålla ett muntligt föredrag. Kursen ger dig också en inblick i språkriktighet, grammatik och litteraturvetenskap. Kursen Svenska 1 ger dig kunskaper om: Muntlig presentation med stöd av bildpresentation Skriftlig argumentation. Språklig variation. Skrivprocessen. Referatteknik. Ordklasser och satsdelar. Bra att veta: Till kursen ska två skönlitterära romaner läsas.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

För mer information om Svenska 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svenska 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Jasmina
(5)

Handbok i svenska språket är väldigt bra. Det var också bra att boken Se upp som rekommenderas av er.

Fatima
(5)

Det var en väldigt intressant kurs med många lager, jag är väldigt glad att jag tog den för jag lärde mig mycket och mitt svenska har planat upp till en annan nivå.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in