Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Produktionsteknik inriktning hållbarhet - utbildning

Hermods VUX
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Göteborg

Produktionsteknik inriktning hållbarhet - utbildning

Robotar och automatisering är inte längre framtiden utan har mer eller mindre blivit en del av vardagen inom många branscher. Framför allt inom industrin där allt fler fabriker och produktionsled blir självorganiserade. Branschen har redan svårt att rekrytera personer med rätt kompetens och de strukturomvandlingar som nu sker inom digitalisering, automatisering och robotisering driver på efterfrågan av produktteknisk kompetens. Robotiseringen inom flera branscher har redan kommit långt. Utvecklingen framöver ligger i att göra komplex teknik enkel att handha för användaren. Förutom bättre användarvänlighet ligger stort fokus på hållbarhet och livslängd. Fabriker och industrier behöver möjliggöra hög produktionskvalitet för ett långsiktigt användande av en produkt. Allt fler branscher ser möjligheterna med automatisering och hur det underlättar och effektiviserar många processer samt höjer säkerheten. Efter denna utbildning har du kompetens för att arbeta utifrån ett hållbarhetsperspektiv med produktionstekniskt fokus samt driva och utveckla automatiseringen inom produktionen. Produktionsteknik som distansutbildningen fokuserar på är ett område med stort behov av utbildad personal. Detta är en korta utbildning för produktionsteknik för dig som vill utbilda dig till produktionstekniker på distans.

Efter utbildningen

Efter produktionsteknikutbildningen på distans har du kunskap inom produktions- och processteknik och kan leda projekt utifrån hållbarhetsfokus. Utbildningen inom ger dig färdigheter inom ritläsning samt digitala och mekaniska verktyg och du kommer att kunna bedöma och genomföra effektivitetsförbättringar utifrån LEAN i en produktionskedja. Utbildningen på distans inom produktionsteknik vänder sig till dig som har en teknisk bakgrund och önskar fördjupa din kompetens för att kunna arbeta med automatiserade processer utifrån ett hållbarhetsperspektiv.  

Vad gör en produktionstekniker?

Som produktionstekniker, som distansutbildningen leder till, arbetar du med att på ett effektivt och säkert sätt utveckla en industriell produktion samt upprätthålla denna rent tekniskt. Denna utbildning som fokuserar på produktiosnteknik ger dig även kompetens att göra detta på ett hållbart sätt. Du arbetar huvudsakligen med förbättrings- och utvecklingsprojekt. Yrket passar dig som är driven, gillar att arbeta självständigt och med möjlighet att styra och påverka. God kommunikationsförmåga är också viktigt.


Förkunskaper och behörighet

För att bli antagen till produktionsteknikutbildningen behöver du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt särskild behörighet i form av följande kurser eller motsvarande:

  • Teknik 1

Innehåll och upplägg

Undervisningen sker på distans över Hermods digitala utbildningsplattform där du som studerande kan hämta och lämna in uppgifter, få återkoppling och handledning i dina studier samt kommunicera med utbildare och övriga studerande. Kursen innehåller regelbundna virtuella träffar som spelas in. Där emellan arbetar du som studerande med egna uppgifter. Självstudier utgör en viktig bas för denna kurs. Hermods arbetar med problemlösningsinriktat lärande som fokuserar på att stödja, utmana och utvärdera lösningar på problemställningar. Utbildningen genomförs med utbildare från arbetslivet vars delaktighet bidrar till att du får den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden.  

Kurser
  • Produktionsteknik - Hållbarhet och kvalitet, 35 Yhp  

Produktions- och processteknik samt produktionsekonomi  
Teknisk dokumentation 
Branschenliga nyckeltal och kravspecifikationer  
Kvalitet och LEAN  
Hållbarhet  

  • Ritningsläsning och grundläggande mätteknik, 15 Yhp  

Konstruktionsritningar  
Konstruktionselement  
Mekanisk mätning  
Ritningar i 2D och 3D  
Ritningar i CAD 

Företag bakom utbildningen
  • AH Automation 
  • ÅF Industry 
  • SU Maskinservice 
  • BS Elcontrol 
  • Permanova 
  • Virtual Maunfacturing 
  • Refind Technologies AB 

 

Se även våra andra utbildningar inom PLC-programmering och robotteknik:

PLC- och robotprogrammerint, 60 yhp (distanskurs 12 veckor)

Automations- och robotingenjör, 400 yhp (2-årig utbildning)

För mer information om Produktionsteknik inriktning hållbarhet - utbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktionsteknik inriktning hållbarhet - utbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: