Målare
Efter utbildningen
Utbildningen är en grundutbildning. Du får tillgodoräkna dig utbildningens poäng/timmar i din lärlingsbok när du efter utbildningen fått en lärlingsanställning. Efter avslutad utbildning och lärlingsanställning kan du få ett yrkesbevis genom MYN (Måleribranschens yrkesnämnd).
Förkunskaper och behörighet
Se om du är behörig att läsa gymnasial yrkesutbildning.
Innehåll och upplägg
Att vara målare är ett praktiskt och kreativt yrke. Du arbetar ofta självständigt, men träffar både kunder och andra yrkesgrupper, vilket kräver att du är bra på både samarbete och att ta stort eget ansvar. Sommartid arbetar du mycket utomhus, under vintern är det mest inomhusjobb. Du arbetar i olika typer av miljöer; så som bostäder, kontor, skolor, sjukhus och industrier. Målet är att du som utbildad målare ska bli specialist på behandling av ytor. Du utför arbetsmoment som underarbeten och grundning, spackling, målning, tapetsering samt marmorering och dekoration.
En stor del av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du gör din praktik.
Utbildningen Målare innehåller följande kurser:
- Måleriprocessen (MARMAL0) 200 p
- Måleri 1 (MARMAL01) 200 p
- Måleri 2 (MARMAL02) 200 p
- Måleri 3 (MARMAL03) 200 p
- Måleri 4 (MARMAL04) 200 p
Bra att veta:
- Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15% och som mest 70%. Hör med din hemkommun om vad som gäller där.
Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...