Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Konferens

Hermods VUX
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Bjurholm, Dorotea, Hedemora, Lycksele, Malå, Nordmaling - Visa alla  
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Hedemora
Flexibel

Lycksele
Flexibel

Malå
Flexibel

Nordmaling
Flexibel

Konferens

Vad är och gör en konferensvärd? Konferensvärdar och konferensvärdinnor arbetar med att organisera olika typer av evenemang och konferensverksamheter. En konferensutbildning är för dig som älskar nya möten varje dag med människor från världens alla hörn. Som konferensvärd/värdinna är du din organisations ansikte utåt. Du behöver både vara serviceminded och kunna skapa en behaglig miljö och stämning för konferensgäster. Som konferensvärd/värdinna kommer dina arbetsuppgifterna vara omväxlande och omfattar alla detaljer inom processen för en konferens. Detta innefattar allt från servering, städning och teknisk hjälp, till detaljplanering och påfyllning av material. Vill du gå en utbildning som främst riktar sig mot konferensbranschen med goda möjligheter till anställning direkt efter genomförd utbildning? Då är Hermods konferensutbildning något för dig.

Efter utbildningen

Har du fått kunskap och kompetens som gör dig redo för yrket som bland annat receptionist, konferensvärd/värdinna, hotellvärd och evenemangsvärd. Du kan till exempel arbeta på hotell, slott eller herrgårdar med konferensverksamhet.

Konferensvärdens/värdinnas arbetsuppgifter kan innebära olika typer av service kring konferenserna såsom till exempel påfyllning av material, kopiering, diskplock, viss städning, teknisk hjälp, servering av konferensfika och lunch och detaljplanering kring genomförandet av konferenser.

 


Förkunskaper och behörighet

Se om du är behörig att läsa gymnasial yrkesutbildning.


Innehåll och upplägg

En konferensvärdinnas jobb innebär också att arbeta mycket med service och för att passa i rollen är det bra om du trivs bland människor och att jobba i grupp. Andra bra egenskaper för att passa in i rollen är att vara stresstålig, flexibel och vara lösningsorienterad.

Under utbildningen får du kunskap och kompetens som gör dig redo för yrket som bland annat receptionist, konferensvärd, hotellvärd och evenemangsvärd. Du lär dig om hur du arbetar serviceinriktad, administrativt och med försäljning. Efter utbildningen kommer du kunna anordna sammanträden, konferenser och evenemang. I utbildningen kommer du vara ute på praktik, du lär dig yrket och skapar kontakter med arbetslivet.

Bruttolönen för en konferensvärd/värdinna ligger på 24 700 kr enligt (SCB).

Yrkesutbildningen Konferens utbildning kurser:

 • Konferens och evenemang
 • Marknadsföring och försäljning
 • Företagsekonomi 1
 • Administration 1
 • Service och bemötande 1*
 • Reception 1*
 • Frukost och bufféservering*
 • Rums- och konferensbokning*
 • Konferens 1*
 • Konferens 2*
 • Evenemang
 • Personaladministration

*Kursen innehåller apl (arbetplatsförlagt lärande)

Andra hotell och konferens utbildningar som vi har är:

 • Konferens och evenemang 
 • Receptions och konferensservice

Bra att veta: 

 • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken från allt inom hotell och turism till butik, administration och personal.

För mer information om Konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konferens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: