Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Kultur, körsång och musik – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans, Ransäter
1 år
Deltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

På kursen Kultur, körsång och musik har vi en härlig mix av körsång och kulturstudiebesök. Undervisningen sker med utgångspunkt från deltagarnas önskemål och förkunskaper.

Vi kommer att sjunga körmusik av olika slag: visor, musikal, folkmusik, gospel och klassiska sånger tillsammans med flera körledare. Dels medverkar några av Geijerskolans körledare och dels Mats Backlund, körledare som bl.a. lett kören vid konserterna Sånger för Livet. Körsången sker med utgångspunkt från deltagarnas förkunskaper. Kanske har du sjungit i kör tidigare i livet, men det är absolut inget krav.

Vi kommer även att ägna tid åt musiklyssnande. Dels får vi göra en spännande resa genom olika musikstilar och genrer tillsammans med skolans lärare, dels får vi ta del av skolans rika konsert- och musikutbud och dels kommer vi att besöka konserter utanför skolan, kanske på Musikteatern i Karlstad.

Geijerskolan sjuder av musik. Här finns ungefär 100 studerande på olika musikutbildningar, bl.a. musikteaterlinje, jazzlinje, rocklinje, klassisk musiklinje, kyrkomusikerutbildning, songwriter, och musikproduktionslinje. Varje vecka genomförs konserter och uppspelningar med musiker, ensembler och körer från skolan.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. De som vill kan även delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare. Och Geijerskolan är känd för sin goda mat!

Mellan träffarna på Geijerskolan kan man fortsätta med sång och musiklyssning på egen hand. Kontakten mellan kurserna görs via mail.

Tänkbart dagsschema för träffarna på Geijerskolan 8.00 Frukost 9.00-10.00 Musiklyssning/musikorientering 10.00 Fikapaus 10.30-12.00 Sångpass 12.00 Lunch 13.30-15.00 Sångpass 15.00 Fikapaus 15.30-16.30 Annat seminarium i anslutning till temat 17.00 Middag Kvällen Eventuellt konsert-/operabesök Geijerskolan, Ransäter och Värmland

Intill Geijerskolan ligger Erik Gustaf Geijers födelsehem, Geijersgården och Erlandergården, Tage Erlanders minnesgård.

Värmland är sagans och kulturens landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många spännande utflyktsmål. Det finns också vackra promenad- och vandringsleder i skolans närhet. Några mil från Ransäter ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne med den vackra Rottnerosparken.

I Karlstad finns Wermland Opera (”Musikteatern i Värmland”) med sin orkester. Här framförs musikal, opera och orkesterkonserter och under kursen kommer vi att besöka någon eller några av deras föreställningar.

För vilka?

För dig som lockas av Värmland och vill befinna dig i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och fortsätter det livslånga lärandet.

Välkommen till Ransäter och Värmland!

För mer information om Kultur, körsång och musik – distans för seniorer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Studera allt från musik till högskoleförberedande ämnen

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Vill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kultur, körsång och musik – distans för seniorer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan
684 93 Ransäter

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in