YH-utbildning

Revenue Management & Data Analyst

Kommande Öppet Hus
24 april, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2 maj
Utbildningsform
Distans
Kommande Öppet Hus
24 april, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2 maj
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Revenue Management & Data Analyst

Vad gör en Revenue Manager och en Data Analyst?

Idag sker den största delen av försäljningen inom service och besöksnäringen via nätet och olika digitala kanaler. Vi har sett en transformation när det kommer till ny teknik som kräver nya arbetssätt och nya yrkesroller. Revenue Management handlar om att ta kontroll över utbud och efterfrågan och på detta sätt öka företagets lönsamhet. Arbetsuppgifterna genomförs i nära samarbete med det kommersiella teamet och där ingår försäljning, marknadsföring och distribution. Som Revenue Manager eller Data Analyst arbetar du med analys, prisoptimering och marknadsföring i olika system och distributionskanaler. Detta är en nyckelposition där fokus ligger på omvärldsbevakning, analys av data och varierande marknadsförutsättningar för att kunna utforma företagets prissättningsstrategier och skapa kundlojalitet.

God arbetsmarknad

Utbildningen ger dig en eftergymnasial yrkeshögskoleexamen med en spetskompetens som efterfrågas inom hela tjänste- och servicesektorn. Vi ser en framtidstro i och med den ökande vaccineringen, en uppdämd reselängtan samt nya digitala konsumtionsmönster. Inget tyder på ett minskat resande efter pandemin och därför behöver tjänster och produkter även fortsättningsvis paketeras, marknadsföras och lönsamhetsberäknas. Anställda som kan hantera hela kedjan från marknads- och dataanalys, till prissättning och distribution i digitala kanaler är hett eftertraktade. Revenue Management och Dataanalys är en så pass viktig nyckelroll och kommer därför att prioriteras hos företag som har en digital närvaro.

Utbildningens upplägg

Revenue Management och Dataanalyst bygger på tidigare arbetslivserfarenhet och studierna genomförs helt på distans. Utbildningen rymmer alla viktiga områden för ditt fortsatta yrkesliv i en specialistroll inom Revenue Management och dataanalys. Vid examen efter ett års studier kommer du ha goda praktiska och teoretiska kunskaper, färdigheter och kompetenser i såväl de IT-system som är viktiga för din nya yrkesroll som de metoder och tekniker och som används i yrkets alla delar. Olika case- och fallstudier utgår från konkreta fall och autentiska företag och du kommer att arbeta tvärfunktionellt, processrelaterat och innovativt. Det pedagogiska upplägget och utbildningens innehåll ger dig ett helhetsperspektiv som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Skolan har ett stort nätverk och bjuder in internationella gästföreläsare och experter i olika delar av

För mer information om Revenue Management & Data Analyst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2 maj

Varför välja Frans Schartaus Handelsinstitut?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

9 av 10 får

jobb efter examen

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning.
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt).
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida: 

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

• Engelska B/6
• Svenska/Svenska som andra språk B/2
• Matematik B/2
• Yrkeslivserfarenhet på heltid motsvarande två år efter avslutade gymnasiestudier från tjänste- eller servicesektorn.

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Examen & Intyg

INNEHÅLL. Utbildningen omfattar 200 Yh-poäng där 5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

Agil projektledning 10 p

Dataanalys 40 p

Digital och strategisk marknadsföring 30 p

Distribution och Channel Management 20 p

Ekonomi i besöksnäringen 25 p

Examensarbete 20 p

Introduktion i Revenue Management 10 p

Omvärldskunskap 15 p

Revenue Management 30 p

Det är också viktigt att du i din roll som Revenue manager behärskar Officeprogammet. Därför får du under denna utbildning fri tillgång till Learnesys onlinekurs i Word, Excel och PowerPoint. 

Öppet Hus

Kom och träffa oss den 24 april

Vi utbildar till över 70 olika yrkesroller. Den 24 april kl. 16:30-18:00 bjuder vi in till ÖPPET HUS.  Vi vill inspirera till yrken och presentera alla våra eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar. Du kommer få information kring varför vi har behörighetskrav och vilka dokument som kan styrka din behörighet. Kom och träffa oss och våra studerande. Passa på att ställa frågor till vår antagningsenhet samt kika på våra lokaler. Vi finns på Blekingegatan 55 vid Campus Åsö. Ta A-entrén, den närmst Gallerian Skrapan.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-04-24    Tid:   16:30 - 18:00   Ingen föranmälan krävs. Ta A-entrén den närmast Gallerian Skrapan

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Revenue Management & Data Analyst

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emelie Wennlöf
23 sep 2019
Inspirerande kompetensutveckling

Utbildningen ger en bra grund för de som är nya i ämnet, samtidigt som det är en otroligt kompetensutveckling för de som redan befinner sig i branschen. Lärare och föreläsare hå...

Visa mer
5/5
Jezica Höjerslev Lindeberg
08 sep 2019
Revenue Management 2017-2019

Med nära 20 år i hotellbranschen i olika roller var denna utbildning något som kompletterade mina erfarenheter och gav spetskompetens inom de ämnen som ingick. Har med hjälp av ...

Visa mer
5/5
Katarina Johansson
02 sep 2019

En väl genomtänkt och genomarbetad utbildning med hög klass av lärare och föreläsare. Alla kurser har en koppling till varandra som under termin 3 blir väldigt tydlig då man so...

Visa mer
Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....

Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights