Visa distansutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Stockholm
1,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Distans
september 2020 
Stockholm
Höst 2020 
Höst 2021 
Höst 2022 
Öppet hus
2020-03-10
Öppet hus
2020-04-22

Betongingenjör

Vill du utveckla dig inom betongområdet? Vill du initiera och leda projekt? Då ska du läsa YH-utbildningen Betongingenjör! Utbildningen är 1,5 år lång och kan läsas parallellt med ditt arbete.

Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver i materialteknik inom områden som betong, cement och reparationsmaterial. Du får även lära dig om regelverk inom områden som upphandling och projektering. Kurser som ingår är bland annat Byggmateriallära, Projektledning och Statistik och hållfasthetslära.

Vad innebär en karriär som betongingenjör?

I din framtida yrkesroll kommer du kunna vara arbetsledare och handleda personal, men också få tillräckliga kunskaper inom regelverk och tekniker för att exempelvis arbeta med kundsupport. Utbildningen kommer ge dig förutsättningar för att leda projekt inom betongområdet, samt kunna rekommendera optimala val av material och tekniker som är avgörande inom arbetet med betongkonstruktioner.

yh-utbildningar företagsekonomiska institutet

För mer information om Betongingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan
Ansökan görs på utbildningens hemsida. 

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Reell kompetens: Om du saknar formella meriter kring till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan FEI istället göra en bedömning av din reella kompetens.

Läge och lokaler

Var du än bor i Stockholmsområdet är det lätt att nå FEI via allmänna kommunikationer. FEI:s lokaler ligger i området kring Johannes kyrka mitt i Stockholm city. Mer centralt går det knappast att komma. Hötorget, Kungsgatan och Stureplan finns på några minuters promenadavstånd. FEI City Campus består av undervisningslokaler, paus- och studieutrymmen i, och i anslutning till, deras egen fastighet på Kammakargatan 5. Närmaste tunnelbanestationer är Hötorget och Rådmansgatan.

FEIFLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Utbildningen erbjuds med FEIFLEX – vårt innovativa system för flexibla studier.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Det innebär att du kan gå utbildningen var du än bor eller befinner dig. Med vår FEIFLEX-teknik kan du delta aktivt på lektioner i realtid när du befinner dig online. Vi rekommenderar att du använder ett bra headset och en webbkamera. Du som väljer att delta i undervisningen på plats får också studiekamrater som medverkar på distans. De kan befinna sig i Kiruna, Karlstad, Karlshamn – eller någon annanstans! I de specialutrustade klassrummen förenas alla i ett gemensamt lärande.

Utbildningens upplägg

Betongingenjör är en Yrkeshögskoleutbildning (YH) som anordnas i samverkan med arbetslivet och på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Du studerar på heltid under ett och ett halvt år och får en Yrkeshögskoleexamen. I varje kurs har vi i genomsnitt schemalagda lektioner två dagar i veckan. Övrig tid arbetar du med projekt, gruppuppgifter samt egna studier. Under Lärande i arbete (LIA) följer man arbetsplatsens arbetstider. Föreläsare och lärare som medverkar i utbildningen är personer med anknytning till yrkesområdet. Vissa delkurser ges delvis på engelska.

Omfattning: 300 p, heltid, 60 veckor varav 17 veckor Lärande i arbete, LIA

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. 

Videoreportage

Företagsekonomiska institutet

Företagsekonomiska institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2020 Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är på stark frammarsch av den enkla anledningen att studierna oftast leder till jobb. FEI är en viktig aktör i denna sektor. Vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas...


Läs mer om Företagsekonomiska institutet och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till öppet hus på FEI i Stockholm

Vill du veta mer om våra YH-utbildningar? Kom och träffa oss under öppet hus i våra lokaler. Både nuvarande och tidigare studenter kommer att vara på plats för att prata med dig och självklart svara på alla dina frågor kring utbildningen.

Vi kommer bland annat att prata om hur det är att studera på FEI, presentera våra utbildningar samt berätta mer om vad det innebär att studera via FEIFLEX.

Öppet hus i Stockholm

Tisdagen den 10 mars, 17:00 – 19:00.

Tisdagen den 22 april, 17:00 – 19:00.

I våra lokaler på Döbelnsgatan 4 (korsningen Döbelnsgatan/Kammakargatan).

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-03-10    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-04-22    Tid:   17:00 - 19:00

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Betongingenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Anna
(4)
Duktiga föreläsare och en seriös skola. Föreläsarna är engagerade. Men det som inte framgår är att man läser betong utförandeklass 2 samt ytligare kurser som kan vara bra att ha.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in