Visa distansutbildningar.se som: Mobil

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

Företagsekonomiska Institutet
Sammanfattning
Top-up degree
Alicante, Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska

Videoreportage

Fashion Management with Marketing

BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

Siktar du på en chefsbefattning eller annan nyckelroll i modevärlden?

Vill du lära dig om strategier och utveckling, vilken betydelse varumärken har och hur e-handeln förändrar modeindustrin i grunden? Vill du uppnå en universitetsexamen inom mode? Denna både akademiska och praktiska “top-up” är lämplig för dig som redan arbetar i branschen men den passar också dig som siktar på en framtida karriär inom mode. Med FEIFLEX kan studierna ske var du än befinner dig. Utbildningen ges i samarbete med det brittiska universitetet Solent University.

Bakgrund

FEI i samarbete med Solent University, ett brittiskt universitet beläget i Southampton på den engelska sydkusten, erbjuder en unik utbildning för dig som har en YH-examen omfattande minst två års studier eller motsvarande. Utbildningen ger således en ‘top-up’-examen för den som redan har relevanta eftergymnasiala studier som grund.

Denna utbildning erbjuds vid Solent University och samlar då studenter från många olika länder. Nu kan du gå samma utbildning via FEIFLEX – vår marknadsledande hybridmodell för nätbaserade studier. Som student är du inskriven vid Solent University, vilket innebär samma studie- och examinationskrav som om du hade bedrivit studier på plats i England.

Studier på deltid eller heltid

Du kan välja att studera på heltid (som beskrivs på denna sida) under två terminer eller deltid under fyra terminer.

För mer information om BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För vem – studiebakgrund

Utbildningen vänder sig till en bred målgrupp. Grundkravet avseende tidigare studier är att du ska ha antingen:

 • en YH-examen omfattande minst två år (400 YH-poäng)eller
 • högskolestudier omfattande minst 120 högskolepoäng

Dina tidigare studier kan ha varit inriktade på mode (exempelvis inköp) men annan ämnesbakgrund fungerar också, till exempel företagsekonomi, marknadsföring/försäljning, inköp, kommunikation, eller annan relevant teoretisk bas.

Du bygger på din tidigare studier och får den specialkompetens som krävs för en roll med ansvar i modeföretag. Chef, marknadsförare, projektledare, kommunikatör, konsult, olika digitala befattningar och butikschef är exempel på yrkesroller som utbildningen kan leda till.

För vem – praktisk erfarenhet

Praktisk erfarenhet från modesektorn är inget krav men vi välkomnar särskilt sökande med branscherfarenhet. Utbildningen är en bra möjlighet till kompetensutveckling för den som är yrkesverksam; om studierna bedrivs på deltid går det utmärkt att kombinera med heltidsarbete.
Utbildningen är också relevant för dig som har praktisk erfarenhet inom andra områden och som är intresserade av en karriär inom modesektorn.

Ansökningsförfarande

Ansökningsformulär hittar du på FEI:s hemsida. Ansökan ska göras på engelska. För att kunna få stipendium så måste ansökan vara oss tillhanda innan specifika datum, se mer information om stipendium på FEI:s hemsida. Examensbevis från YH krävs, detta kan kompletteras i efterhand. Ansökningar behandlas löpande.

Lärare

FEI har rekryterat en mycket kvalificerad lärarkår som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga. Lärarna har oftast sin bas på svenska eller brittiska universitet men praktiker som är verksamma i företag och branschorganisationer bidrar också i utbildningen.

Upplägg

Heltidsstudier

 • Utbildningen omfattas av två terminer under ett års tid.
 • Lektionerna genomförs på dag- och kvällstid, två till tre gånger i veckan.
 • Två kurser läses samtidigt, parallellt med varandra.
 • Heltidsstudier innefattar upp till 40 timmar i veckan inklusive lektionstid samt själv- och gruppstudier.
 • Du är berättigad till studiemedel från CSN för utlandsstudier eftersom du är inskriven vid Solent University. Studiemedel från CSN kan omfatta bidrag, lån och merkostnadslån. Läs mer på CSN.

Deltidsstudier

 • Utbildningen omfattas av fyra terminer under två års tid.
 • Lektionerna genomförs på kvällstid, en till två gånger i veckan.
 • Du läser en kurs i taget.
 • Deltidsstudier innefattar cirka 20 timmar i veckan inklusive lektionstid samt själv- och gruppstudier, vilket ger dig möjligheten att arbeta parallellt med studierna.
 • Du är berättigad till studiemedel från CSN för utlandsstudier eftersom du är inskriven vid Solent University. Studiemedel från CSN kan omfatta bidrag, lån och merkostnadslån. Notera att din inkomst påverkar nivån på studiemedel.

Innehåll

Akademisk utbildning med praktiska inslag

I utbildningen kombineras akademisk förankring med praktisk tillämpning. Studierna, som omfattar ett år på heltid eller två år på deltid parallellt med arbetet, leder till akademisk examen vid FEI:s brittiska partneruniversitet Solent University. De praktiska inslagen syftar till att ge dig verktyg som du kan använda direkt i din yrkesroll. Undervisningsspråket är engelska.

Relevant innehåll för både detaljhandel och e-handel

Utbildningens innehåll speglar den senaste utvecklingen i modebranschen och innehåller delkurser som ger kunskaper som är relevanta inom digital handel såväl som detaljhandel i butik. I kurserna behandlas frågeställningar i både operativa och strategiska perspektiv. Examensarbetet (Project and Dissertation) utgör en viktig och omfattande del av utbildningen.

Fyra kurser är obligatoriska:

 • Ecommerce for Fashion, 10 ECTS
 • Contemporary Digital Marketing Strategies, 10 ECTS
 • Research Methods, 5 ECTS
 • Dissertation and Practice Project, 15 ECTS

Därutöver väljer du två av de fyra nedan. Basera ditt val på intresse och vad som passar din nuvarande eller framtida arbetssituation bäst:

 • Brand Development and Communication Strategies, 10 ECTS*
 • Management of the Retail Environment, 10 ETCS*
 • Buying and Merchandising, 10 ECTS*
 • Fashion Sustainability and CSR, 10 ECTS*

Examen & Intyg

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH- eller högskolestudier leder till en brittisk universitetsexamen på kandidatnivå: Bachelor of Arts (Honours) Fashion Management with Marketing.

Notera att du om du redan har en treårig kandidatexamen (180 hp) från högskola eller universitet i Sverige kommer 120 hp av dessa tillgodoräknas i ovanstående examen. Du erhåller således ytterligare en kandidatexamen.

Kostnader

Finansieringsalternativ

Det finns flera möjliga sätt att finansiera utbildningen:

Självfinansierad

Om du väljer att betala kursavgiften själv vid heltidsstudier betalas 50 % vid utbildningsstart och resterande 50 % innan du påbörjar den andra terminen.

Arbetsgivare

Din arbetsgivare står för kostnaden. Även i detta fall faktureras avgiften i två delar, 50 % per termin, till det företag eller den organisation som du anger i samband med att du antas till utbildningen.

CSN studiemedel och merkostnadslån

Utbildningen berättigar still studiemedel från CSNDå studierna sker på distans (via FEIFLEX) och deltagaren är inskriven vid det brittiska universitet klassas utbildningen som utlandsstudier. Det innebär att det är möjligt att utöver ordinarie studiemedel även söka merkostnadslån för utbildningsavgiften via CSN. På CSN:s hemsida för utlandsstudier anges vilka förutsättningar som gäller. Du kan också simulera hur mycket bidrag och lån du kan ha rätt till. Ange Storbritannien samt 40 veckor per år.

Vid studiemedel från CSN betalas kursavgiften 50 % per per termin.

FEI Studielån

Om du är privatperson eller egenföretagare kan du ansöka om att delbetala kursavgiften via FEI Studielån. Du ansöker om FEI Studielån när du har antagits till utbildningen. FEI Studielån är ett annuitetslån, betalningen sker månadsvis med autogiro från och med månaden för kursstart.

Vid FEI Studielån betalas kursavgiften 50 % per per termin.

Efter utbildningen

Utbildningens mål är att ge dig en plattform för att utvecklas i din karriär inom modesektorn. Kunskaperna som du får utgår i de flesta fall i ett chefsperspektiv. Du lär dig ett förhållningssätt och utvecklar färdigheter som du har nytta av i en framtida roll som ledare.

Utbildningen leder till en formell universitetsexamen. En sådan examen har högt meritvärde om du är aktuell för ett nytt jobb eller en befordran. Det är också en bekräftelse på att du har kunskapsdjup, kapacitet och intellektuell förmåga att anta utmaningar och svårare arbetsuppgifter i din karriär.

En bachelorexamen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare.

En Bachelor-examen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare.

Företagsekonomiska Institutet

FEI Företagsekonomiska Institutet

Yrkeshögskoleutbildningar på FEI 2021 Vill du gå en YH-utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden? Vill du uppnå examen från en av Sveriges äldsta och främsta affärsskolor? En skola som står för hög kvalitet och som har ett grundmurat gott rykte i...


Läs mer om Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BA (Hons) Fashion Management with Marketing – 1 year full-time (Top-up)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Företagsekonomiska Institutet

Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in