Visar 1-20 av 114 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 114 träffar
1
2
3
4
...
6

Försäljning är grundstenen i vardera enskilt företag och den som är en duktig säljare har alla möjligheter i världen att gå långt i sin framtida karriär. Kraven och vilka förkunskaper som krävs skiftar mellan olika företag och yrken. Inom fackhandeln efterfrågas oftast bransch- och fackkunskaper. För den som vill arbeta med inköp, marknadsföring eller säljare krävs ofta en utbildning i grunden. Viktiga egenskaper för att bli en bra säljare är en social förmåga, matematiska kunskaper och en förmåga att kunna hantera många olika situationer åt gången.

Framtiden för säljare

Duktiga säljare är något som företagen alltid letar efter och som det alltid kommer finnas en efterfrågan på. Många studenter har idag valt att ta fasta på någon typ av spetskompetens för att utöka sina chanser till en fast anställning. Som säljare på företag har du också oftast möjlighet att själv påverka din egen lön eftersom man oftast har en provisionsbaserad lön. Den som är duktig säljare har oftast stor möjlighet till att tjäna bra med pengar.

Utbildningsalternativ för dig som vill läsa försäljning på distans

Du som vill läsa en försäljning på distans har flera inriktningar och utbildningsalternativ att välja mellan. Om du är ute efter en utbildning som innehåller mycket praktik och har ett nära samarbete med näringslivet, ska du välja att läsa en YH-utbildning. På YH-nivå kan du läsa till key account manager eller teknisk säljare på distans.

Vill du ha en specifik komptens inom försäljning? Då kanske en yrkesutbildning inom försäljning på distans är något för dig. Du kan exempelvis läsa till butikschef eller säljcoach på distans. Yrkesutbildningar innehåller även dem mycket praktik, vilket är bra om du vill knyta kontakter i ett tidigt stadie och snabbt komma ut på arbetsmarknaden.

Om du behöver komplettera dina gymnasiebetyg, ska du välja att läsa en komvuxutbildning. Du som är intresserad av komvux har flera val inom försäljning på distans. Du kan välja att läsa enskilda kurser eller hela program.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in