Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Music Management

DMG Education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
12 veckor
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
7 950 SEK inkl. moms
Startdatum: Vår 2020 - Distans

Music Management

Vill du utveckla artister, talanger och andra aktörer i musik- och underhållningsbranschen? Med denna onlinekurs lär du dig att planera, strukturera och optimera deras kreativa karriärer!

OM KURSEN

Kursen lär dig de olika delarna inom management för musik- och underhållningsindustrin. Vi kommer gå igenom hur du kan arbeta med och utveckla någon annans karriär på bästa sätt. Kursen går igenom vikten av målsättning, tidsplanering, psykologi för att på bästa sätt kunna förstå andra människor i t.ex. förhandlingar, nätverkande och relationsskapande.

INNEHÅLL

Modul 1- The role of a Management:

I början av kursen tittar vi på managerns uppdrag, vilka skyldigheter och rättigheter denne har. Du får lära dig vilka som är de viktigaste uppgifterna för en manager, och vad en manager inte bör göra. Vi går även igenom målsättningsarbete där vi dels jobbar med målen du har som manager, och dels med de mål som berör artisten/talangen.

Modul 2- Project Management and Career Development:

Här lägger vi grunden för hur du kan arbeta strategiskt med en artist/talang. Hur bör du egentligen tänka för att skapa en framgångsrik karriär för den du jobbar för? Utifrån detta övergripande strategiska tänk kommer du också öka din kompetens i att använda verktyg och mallar för att planera och genomföra olika projekt. Vi kommer också titta närmare på olika nyckeltal kopplade till de mål som du som manager upprättat.

Modul 3- The Team and the Numbers:

Vilka har du omkring dig och artisten/talangen? Vilka roller behövs och vad gör respektive part? I denna del får du också kunskaper i vilka intäktskällor som finns och hur dessa kan utnyttjas till fullo. Vi går även igenom vanliga avtal och hur du bör tänka för att kunna skapa så fördelaktiga villkor som möjligt.

Modul 4- Networking and Relations:

En vanlig strategi idag är att jobba ut sin artist via olika samarbeten. Viktiga frågor vi tar upp här handlar om hur du kan skapa ett bra nätverk så att det blir enklare att få till dessa samarbeten. Vi går in på vart du ska synas och vilket mindset du bör ha för att lyckas när det gäller nätverk och samarbeten. Du kommer även få kunskaper om sponsring och hur det berör dig som manager.

Modul 5- Negotiation and Psychology:

Hur kan du som manager förhandla dig till de bästa dealerna? Denna fråga kommer vi försöka besvara i denna del av kursen. Du kommer även öka din förståelse kring olika ”people skills”och hur du kan kommunicera för att kunna uppnå dina mål. Vi kommer titta på vilka egenskaper du kommer behöva för att lyckas med din kommunikation. Vi kommer fokusera på bland annat förhandlingsteknik och pitchning.

Modul 6 - Copyright and Contracts:

Här går vi igenom de rättigheter du måste hålla koll på, och hur du strategiskt bör tänka kring detta. Framförallt kommer du få kunskaper kring upphovsrätt där vi utgår från upphovsrättslagen och hur det ser ut i dagens musik- och underhållningsbransch. Du får lära dig mer om vilka avtal som brukar gälla i olika sammanhang, och du får även tillgång till checklistor som kan vara bra att ha vid utformningen av dessa avtal.

KURSLEDARE

Tomas Jernberg - Grundare & Partner, Dimberg Jernberg Mgt.

Så ansöker du

ANMÄLAN

Anmäl dig till kursen genom utbildningens hemsida

HUR GÅR DET TILL ATT STUDERA VIA DISTANS MED OSS?

Studera helt online genom våra plattformar, enkelt och smidigt. Du får relevant kunskap och exklusiva frågestunder med experter från branschen. Föreläsningar med kursledare sker 1 gång varannan vecka, 1.5 h per tillfälle, under vardagskväll. Allt spelas även in och sparas på vår plattform, där du har tillgång till allt material som text, video och diskussioner. Här kan du även kommunicera med kursledare samt övriga deltagarna. Rekommenderade timmar med självstudier är 2-3 h per vecka - men du som bestämmer var, när och i vilken takt.

Examen & Intyg

EFTER KURSEN

Efter avklarad kurs blir du tilldelad ett diplom från DMG Education, som påvisar att du lärt dig de kunskaper och färdigheter som efterfrågas av musikbranschen. Bli en del av vårt nätverk, få större möjlighet till arbete, och bana väg för drömmar.
Du får:

  • Diplom från DMG Education
  • De viktigaste kunskaperna och färdigheterna som efterfrågas av musikbranschen
  • Inspiration och motivation från kursledare
  • Möjligheten att utvidga sitt egna nätverk

Kostnader

Early Bird-erbjudande: 7 950 kr inkl. moms
Delbetalning: Vi erbjuder möjlighet till delbetalning
Nöjdhetsgaranti: Vi erbjuder pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd.

DMG Education

DMG Education

Drömmer du om att utvecklas inom musik- och underhållningsindustrin? Vill du få in foten i en eftertraktad bransch? Allt detta kan du göra online vid DMG Education. DMG Eductions vision är att skapa en arena mellan studier och arbetslivet. En...


Läs mer om DMG Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Music Management

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

DMG Education

Linnégatan 6
114 47 Stockholm

Tel: +46 (0) 70-353 92 96
www.dmgeducation.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Lina Forssell
(5)
Är du intresserad av rollen som manager eller musikindustrin i stort så kan den här kursen absolut vara rätt för dig! Kursen erbjuder en inblick i en manager vardag och olika roller, utbyte med andra elever och en möjlighet att knyta nya kontakter, samt låter en ta del utav stor kunskap. Stort tack till Tomas, kursledare, som delade med sig u...
Visa mer
Hanna Latinovic
(5)
Genom kursen fick vi värdefull kunskap om branschen som du inte direkt kan läsa dig till. Min syn på en svårgenomtränglig bransch har förändrats och jag är mer motiverad nu än innan jag påbörjade kursen. Det var heller inga problem med att genomföra hela kursen online. Vi hade träffar och lektioner, bara det att det skedde med webbkamera istäl...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in