Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Live Music: Booking and Planning

DMG Education
Sammanfattning
Utbildare: DMG Education
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 12 veckor
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Nej

Videoreportage

Live Music: Booking and Planning

live musik bokning planering

Vill du lära dig att boka, planera och genomföra spelningar eller turnéer? Få verktygen för att kunna arbeta professionellt med antingen artister och talanger eller i syfte som egen artist!

OM KURSEN 

Kursen går igenom de viktigaste delarna inom bokning av livemusik i olika sammanhang. Under kursen får du lära dig om processen att boka, planera och genomföra en konsert eller turné. Allt från relationen mellan artist och bokningsagent till budgetering, avtal och marknadsföring.

INNEHÅLL

Modul 1– Project Management for Live Music:

Här går vi igenom den stora roll som ”live” har i musik- och underhållningsbranschen. Du får en bred översikt över live-marknaden och hur den fungerar, och vi går igenom detaljer såsom hur stor inverkan bra turnéplanering har i en artists karriär. Du får även lära dig projektplanering och viktiga projektverktyg för att kunna genomföra exempelvis en turné med en artist.

Modul 2– The Role of the Booking Agent:

Här fokuserar vi på agentens roll och ansvar. Vilket ansvar har agenten i en artists karriär och hur ser relationen ut? Hur fungerar det att signa en artist eller en talang? Vi går igenom olika arbetssätt och exemplifierar från hur det faktiskt ser ut i branschen. Vi kommer även titta på olika typer av avtal och hur du går tillväga ifall du ska avsluta ett samarbete. 

Modul 3– Tour Planning Foundations:

Här går vi igenom allt du behöver veta för att kunna planera en turné. Du får lära dig om olika roller och aktörer och hur det fungerar från förhandlingens början tills att turnén är genomförd. Du får också ökade kunskaper i gruppdynamik och andra ”peopleskills” för att du ska kunna jobba med människor på ett så effektivt sätt som möjligt.

Modul 4– Budget and Financials:

Budget är en mycket viktig aspekt i live-projekt, och här går vi igenom hur du arbetar fram en budget utifrån vad teknik, marknadsföring, personal etc. kostar. Du får lära dig mer om hur olika avtal kan se ut och om vanliga misstag. Vi tittar också närmare på viktiga begrepp såsom avräkning, kommision och forecasting.

Modul 5– Marketing and Promotion:

Här får du en översikt över det marknadsarbete som ingår inför exempelvis en turné. Vad behöver du exempelvis tänka på när du offentliggör ett gig? Du kommer få insikter om både digital och fysisk marknadsföring och hur merchandise kan användas. Du kommer också lära dig mer om bland annat relationen till arrangörer och om samarbeten mellan olika artister.

Modul 6– Gig Time:

Här går vi igenom vad du behöver hålla koll på i de sista skedena av en turné eller vid en spelning. Vad ska hända under dagen för giget och vem ansvarar egentligen för vad? Vad händer om giget blir inställt? Hur hanterar du ”kriser” såsom att artisten blivit sjuk, och hur fungerar detta utifrån olika avtal? Vi tittar även närmare på uppföljning och utvärdering av olika evenemang, samt upphovsrättslig rapportering.

KURSLEDARE

Lina Pettersson- Bokare, Live Nation

Så ansöker du

ANMÄLAN

Anmäl dig till kursen genom utbildningens hemsida

HUR GÅR DET TILL ATT STUDERA VIA DISTANS MED OSS?

Studera helt online genom våra plattformar, enkelt och smidigt. Föreläsningar med kursansvarige sker 1 gång per vecka. Du får även exklusiva föreläsningar och frågestunder med experter från branschen. Allt spelas in och sparas på vår plattform, där du har tillgång till allt material som text, video, diskussioner och e-böcker. Här kan du även kommunicera med kursansvarig samt övriga deltagarna. Rekommenderad studietid: 8-10 h/vecka. Men det är du som bestämmer var, när och i vilken takt.

Examen & Intyg

EFTER KURSEN

Efter avklarad kurs blir du tilldelad ett diplom från DMG Education, som påvisar att du lärt dig de kunskaper och färdigheter som efterfrågas av musikbranschen. Bli en del av vårt nätverk, få större möjlighet till arbete, och bana väg för drömmar.
Du får:

  • Diplom från DMG Education
  • De viktigaste kunskaperna och färdigheterna som efterfrågas av musikbranschen
  • Inspiration och motivation från kursledare
  • Möjligheten att utvidga sitt egna nätverk

Kostnader

Studieavgift: 7 950 kr (inklusive moms)
Delbetalning:Vi erbjuder möjlighet till delbetalning.

DMG Education

DMG Education

Drömmer du om att utvecklas inom musik- och underhållningsindustrin? Vill du få in foten i en eftertraktad bransch? Allt detta kan du göra online vid DMG Education. DMG Eductions vision är att skapa en arena mellan studier och arbetslivet. En...


Läs mer om DMG Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Live Music: Booking and Planning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

DMG Education

Linnégatan 6
114 47 Stockholm

Tel: +46 (0) 70-353 92 96
www.dmgeducation.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in