Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Career Development for Artists

DMG Education
Sammanfattning
Utbildare: DMG Education
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 12 veckor
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Nej

Videoreportage

Career Development for Artists

artist karriär utveckling

Vill du utveckla en karriär som band eller artist? Få grundläggande kunskap i branschens olika delar och förstå hur den funkar, för att sedan strukturera upp din framgång på bästa möjliga sätt.

OM KURSEN 

Kursen går igenom branschens mest relevanta delar för att bygga upp och projektleda sitt eget artistprojekt på bästa sätt, oavsett om det handlar om en karriär som egen artist eller band. Under kursen får du lära dig att arbeta med planering, varumärkesbyggande aktiviteter, modern marknadsföring, dina faktiska rättigheter och den växande livebranschen. Allt med personliga tips längs hela vägen.

INNEHÅLL

Modul 1 - The DIY-artist and the New Music Business:

Kursen inleds med att se över hur dagens musikbransch ser ut och fungerar. Vilka aktörer finns det och vad gör dessa. Hur kan jag som artist eller band skapa mig en karriär, vilka olika intäktsmöjligheter finns det. Här lägger vi grunden för kursen och de olika delarna vi kommer gå igenom.

Modul 2 - Projekt Plan and the Team:

Att strukturera upp en plan för hur du vill att din karriär ska se ut är av stor vikt för att veta vad du ska lägga din tid och energi på. Veta hur du på bästa sätt kan sätta ihop ett team som jobbar runt din musik. Vem gör vad och hur följer vi upp? Här går vi igenom vikten av att arbeta med målsättning.

Modul 3 - Music and Branding:

I denna modul går vi igenom hur du kan jobba med att bygga ett brand kring dig och din musik. Hur kan man jobba med PR för att kontrollera och veta hur du uppfattas i media? Vi går även igenom delar så som artist-ID, image, storytelling och färdigställer allt inför hur du sedan kommer få ut musiken och dig som artist genom marknadsföring.

Modul 4 - Marketing and Communication:

Här går vi in på hur man når ut med sin musik, vilka kanaler man kan gå igenom, hur man genom dessa kommunicerar sitt budskap och det värde man vill skapa. Hur kan man genom marknadsföring kommunicera med sina fans? Hur arbetar man med strategier i dessa kanaler man väljer att synas genom?

Modul 5 - Money and Rights:

Att ha koll på dina rättigheter samt vilka möjligheter du har att tjäna pengar på din musik är avgörande för att skapa en långsiktig karriär. Här går vi igenom de grundläggande delarna i upphovsrätt samt viktiga avtal och procentsatser att ha koll på.

Modul 6 - Live Music Fundamentals and the Next Step:

En stor del i en artists karriär är livespelningar. Här går vi igenom de viktgaste delarna inom live och vad man bör tänka på när man t.ex. bokar en livespelning. Vi kommer även under denna modul att gå igenom kommande steg i din karriär samt utvärdera din projektplan för att optimera denna.

KURSLEDARE

Revin Baban - Grundare, Rev45

Så ansöker du

ANMÄLAN

Anmäl dig till kursen genom utbildningens hemsida

HUR GÅR DET TILL ATT STUDERA VIA DISTANS MED OSS?

Studera helt online genom våra plattformar, enkelt och smidigt. Föreläsningar med kursansvarige sker 1 gång per vecka. Du får även exklusiva föreläsningar och frågestunder med experter från branschen. Allt spelas in och sparas på vår plattform, där du har tillgång till allt material som text, video, diskussioner och e-böcker. Här kan du även kommunicera med kursansvarig samt övriga deltagarna. Rekommenderad studietid: 8-10 h/vecka. Men det är du som bestämmer var, när och i vilken takt.

Examen & Intyg

EFTER KURSEN

Efter avklarad kurs blir du tilldelad ett diplom från DMG Education, som påvisar att du lärt dig de kunskaper och färdigheter som efterfrågas av musikbranschen. Bli en del av vårt nätverk, få större möjlighet till arbete, och bana väg för drömmar.
Du får:

  • Diplom från DMG Education
  • De viktigaste kunskaperna och färdigheterna som efterfrågas av musikbranschen
  • Inspiration och motivation från kursledare
  • Möjligheten att utvidga sitt egna nätverk

Kostnader

Studieavgift: 7 950 kr (inklusive moms)
Delbetalning:Vi erbjuder möjlighet till delbetalning.

DMG Education

DMG Education

Drömmer du om att utvecklas inom musik- och underhållningsindustrin? Vill du få in foten i en eftertraktad bransch? Allt detta kan du göra online vid DMG Education. DMG Eductions vision är att skapa en arena mellan studier och arbetslivet. En...


Läs mer om DMG Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Career Development for Artists

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

DMG Education

Linnégatan 6
114 47 Stockholm

Tel: +46 (0) 70-353 92 96
www.dmgeducation.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in