Visa distansutbildningar.se som: Mobil

PR-strateg

Distansinstitutet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Egen takt
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
17 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande starter - Distans

Video

PR-strateg

Bli PR-strateg genom flexibla distansstudier

PR är en förkortning av Public Relations och handlar om att hantera den publika bilden och varumärket av en person eller organisation. Det görs främst genom lobbying och relationer till medier. 

Gå rätt in i en roll inom PR efter genomförd utbildning

Distansinstitutets ämnesexpert Sandra Kastås, ordförande för Svenska PR-företagen, ger dig kompetensen att direkt börja arbeta på en PR- eller kommunikationsbyrå efter utbildningen. Att studera till PR-Strateg på Distansinstitutet kommer ge dig en inblick i och förståelse för alla relevanta delar inom Public Relations och vilka kompetenser som krävs på arbetsmarknaden idag.

Du kommer bland mycket annat att lära dig:

 • Skapa tydliga PR-planer
 • Skriva starka pressmeddelanden och debattartiklar
 • Hantera kommunikationskriser
 • Sälja in nyheter till företag 
 • Påverka politiska beslut genom lobbying

Utbildningen genomförs 100% på distans, helt utan träffar och fasta tider så du kan med lätthet kombinera dina studier med heltidsjobb vid sidan av. Du bestämmer själv när, var och i vilken takt du vill studera. Utbildningens innehåll motsvarar en termins studier men du bestämmer alltså helt själv om du vill bli färdig fortare eller långsammare än så.

Läroplan

 • Kapitel 1: Definitioner och bakgrund
 • Kapitel 2: PR-yrket
 • Kapitel 3: Medielandskapet
 • Kapitel 4: Nyhetsvärdering
 • Kapitel 5: PR-strategens verktyg
 • Kapitel 6: Målgrupper och budskap
 • Kapitel 7: Kampanjer och pressevent
 • Kapitel 8: Kriskommunikation
 • Kapitel 9: Lobbying
 • Kapitel 10: Sälj och kundhantering
 • Kapitel 11: Framtiden som PR-strateg

Ämnesexpert

Ansvarig för utbildningen till PR-strateg är Sandra Kastås

Sandra Kastås har en bakgrund och masterexamen från Uppsala universitet och Universitá Bocconi i Italien. Med sin erfarenhet är hon ett proffs inom kommunikation och marknadsföring, med spetskompetens inom just PR.

Idag driver Sandra sin egen PR-byrå och hon har dessförinnan varit med och drivit flera internationella byråer och varit delägare här i Sverige. Hon ansvarar också för ett mentor- och coachingprogram där hon hjälper människor att utvecklas i yrkeslivet.

Vid sidan av PR-jobbet är hon ordförande för branschföreningen Svenska PR-företagen och har föreläst på både Stockholms Universitet och Södertörns högskola om PR och karriär.

Sandra brinner för denna PR-utbildning och att kunna ge dig sina bästa tips och metoder genom sin breda och djupa erfarenhet.

Efter utbildningen

Distansinstitutets PR-Strateg utbildning är utformad så att du kan börja arbeta på en PR- eller kommunikationsbyrå direkt efter dina studier.

Diplom/Certifikat

 • Diplom får du efter genomförd utbildning. Diplomeringen ställer inga krav på prov eller inlämningsuppgifter.
 • Certifikat kräver godkänt inlämnat arbetsprov. Detta kan göras antingen via praktikplats som du själv ansvarar för att hitta eller via en caseuppgift som du får tilldelad i utbildningens sista moment. Certifieringen är 100% valfri.

Ansökan

Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.

Inga förkunskaper krävs.

Pris

Pris inkl. moms: 14 900 kr. 

Du köper utbildningen tryggt på Distansinstitutets hemsida via Klarna som erbjuder flera flexibla betalningsalternativ oavsett om du köper som privatperson eller via ett företag. Du kan dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader, betala med kort, betala med BankID etc.

Köp och börja din utbildning idag! 

Distansinstitutet

Distansinstitutet

Distansinstitutet erbjuder yrkesutbildningar helt på distans inom dessa områden: Kommunikation PR - Public relations Coaching Socialpedagogik Projektledning Inredning Alla utbildningar är väldigt praktiska så att du kan ta steget rakt ut i arbetslivet direkt du är färdig med dina studier....


Läs mer om Distansinstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: PR-strateg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Distansinstitutet

Skeppargatan 8
11452 Stockholm

Tel: 08-38 33 69
Distansinstitutet.se

Recensioner

Rolf L
(5)
Var tveksam till det här med 100% distans men blev glatt överraskad. Att inte kunna bolla med en lärare vägdes upp med att jag kunde lägga upp studierna precis som jag ville plus att Distansinstitutet svarade mig snabbt när jag hade frågor.
Camilla Skarp
(5)
Genomtänkt och pedagogiskt. Lättsamt språk, bra exempel och konkreta tips.
Ella Pykäläinen
(5)
Jag är väldigt nöjd med utbildningen! Sandra har varit mycket inspirerande och pedagogisk och hon har förklarat de olika avsnitten på ett enkelt och bra sätt, samt med koppling till praktiken. Det är bra att man i sin egen takt får utföra utbildningen och enkelt kan logga in och navigera på hemsidan när det är dags att studera!
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in