Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Frisörutbildning Flex med förkunskaper

Creative Academy of Hair
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Tranemo
Klassrum, Distans
1000 timmar / 6-9 månader
Heltid/deltid
99 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Tranemo
99 000 SEK
2022-08-16
2022-06-01

Distans
99 000 SEK
2022-08-16
2022-06-01
Bli Frisör - Frisörutbildning med förkunskaper

Frisörutbildning Flex med förkunskaper

Flexutbildning för att bli frisör

Creative Academy har sammanställt en studieplan för Frisörutbildning Nivå 1, enligt Nivå 1 i Frisörbranschens Riksavtal.

Frisörutbildning Nivå 1 leder till delprovet med målet att eleven blir behörig frisör med Gesällbrev och Frisörlicens. Utbildningen avslutas med att eleven gör yrkesprov som frisör. Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår under 6-9 månader.

I kursavgiften ingår ett verktygsset innehållande bland annat saxar, borstar och kammar. Det ingår även två damdockor och en herrdocka som du får behålla efter utbildningen. Vi har handplockat de bästa verktygen, dockhuvuden och materialen för att ge dig en kvalitativ frisörutbildning!

COVIDSÄKRAD UTBILDNING

Hos oss kan du som elev känna dig trygg även under pågående pandemi då vi är max 6 elever/klass. Alla gemensamma ytor och verktyg desinficeras noga och inga elever eller personal kommer till skolan med förkylningssymtom.

Hos oss kombinerar du studier på skola och distansstudier hemifrån med att vara anställd som trainee på en salong och därför kan vi anpassa undervisningen både efter dina individuella behov likväl som rådande situation.

Upplägg

Utbildningen är en skolform där 50% av utbildning är skolförlagd och sker på Creative Academy samt distansstudier hemifrån och där 50% av utbildningen sker som företagsförlagd utbildning där eleven är anställd som trainee.

Att jobba som trainee som också kallas för lärling, innebär att du lär dig på en salong av din handledare och andra frisörer där, samtidigt som du har en lön som ökar för varje utbildningsnivå. Den företagsförlagda utbildningen sker på elevens arbetsplats som anställd trainee där arbetsgivare och handledare ansvarar för utbildningen utifrån studieplanen.

Den skolförlagda utbildningen sker genom obligatoriska träffar på Creative Academy i Tranemo och distansstudier hemifrån. Våra träffar sker 2 dagar i följd varannan vecka och du kan resa hit med bil, buss eller tåg och kan välja att bo kvar på studieorten om du har långt att resa. När du är på plats på Creative Academy kan du fokusera på studierna och på så sätt blir utbildningen effektivare.

Hos oss får du som elev en individanpassad och högkvalitativ utbildning i en grupp med max 6 deltagare där lärare och handledare samarbetar utifrån studieplanen. Du lär sig yrkets grunder av en yrkeslärare i en trygg utbildningsmiljö för att senare öva momenten på din arbetsplats.

Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår under 6-9 månader.

Välj studietakt mellan 100% 80% eller 60%.

För mer information om Frisörutbildning Flex med förkunskaper, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Creative Academy of Hair?

Kombinera arbete

med studier

Distansutbildning med

tillfällen på plats

Du väljer studietakt

Så ansöker du

Förkunskaper

Du ska ha gymnasieexamen som Hår & Make-up stylist.

Kursinnehåll

 • KLIPPNING
 • FÄRG
 • PERMANENT
 • SALONGS-TRÄNING

Följande kurser kan valideras om du är godkänd i momenten genom en gymnasieexamen som Hår- & Makeup stylist. De moment du behöver mer träning i läggs till i din studieplan.

 • DESIGN
 • LÅNGHÅRS-DESIGN
 • KUNDSERVICE
 • STIL & FORM
 • ARBETSMILJÖ
 • EKONOMI
 • HUD & HÅR

Studietakt

Studietakt 100%

Vid studietakt på 100% blir omfattningen 45 timmar/vecka under 6 månader. Du har ledigt helgdagar, men valfritt att ha lov och då förlängs utbildningstiden.

Du kan också välja att göra tillval så som barberartekniker, make-up eller fortsatt utbildning inom design och långhår för brud, bal och fest.

Läser du 100% studietakt kan du jobba extra på helger, antingen på salongen där du kommer att vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 80%

Vid studietakt på 80% är omfattningen 36 timmar/vecka under 7 månader. Du studerar måndag till torsdag och har fredagar ledigt. Du studerar fyra dagar i veckan. Du har ledigt helgdagar, men valfritt att ha lov och då förlängs utbildningstiden.

Läser du 80% studietakt kan du jobba extra på fredagar eller helger, antingen på salongen där du kommer att vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 60%

Vid studietakt på 60% är omfattningen 27 timmar/vecka under 9 månader. Du studerar måndag till onsdag och har torsdagar och fredagar ledigt. Du studerar 3 dagar i veckan. Du har ledigt helgdagar, men valfritt att ha lov och då förlängs utbildningstiden.

Läser du 60% studietakt kan du jobba extra på torsdagar och fredagar eller helger, antingen på salongen där du kommer att vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.


Creative Academy of Hair

Välkoma att studera på Creative Academy of hair! 

Creative Academy of hair är ett modernt utbildningsföretag som erbjuder Frisörutbildning Nivå 1, Frisörutbildning Nivå 1 med förkunskaper Hår & Make-up stylist, Barberarutbildning, Färdigutbildning Nivå 2-4 samt Fortbildning av Frisörer. Vi erbjuder utbildning från grund till elitnivå och vi har...


Läs mer om Creative Academy of Hair och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frisörutbildning Flex med förkunskaper

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Creative Academy of Hair

Storgatan 20
514 33 Tranemo

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in